“Скъпи Борисов, благодаря за сърдечния прием. Радвам се, че имам

...
“Скъпи Борисов, благодаря за сърдечния прием. Радвам се, че имам
Коментари Харесай

Меркел с първи думи след срещата с Борисов: Вашето мото е точно това, от което ЕС има нужда…

“Скъпи Борисов, благодаря за сърдечния банкет. Радвам се, че имам опция да гостувам. Ние чакаме доста от европредседателството.”, това съобщи канцлера Меркел на ексклузивен брифинг след срещатата си с премиера Борисов, предае Блиц.

“Вашето мото “Съединението прави силата” е тъкмо това, от което имаме потребност в Европейски Съюз. Според географското си състояние България може да направи доста за междусъседските си връзки. България може да направи среща с водачите на Западните Балкани. Трябва да улесним процеса на съгласуваност.

Да дадем на хората опция да се свържат. България и Германия ще осъществят съдействие по тази тематика. Благодаря на България, че пази нашата външна граница. “, безапелационна е тя. “Приветствам самодейността на Борисов да се срещне с президента на Турция и да приказва по всички неуточнени въпроси.

Говорихме и за снабдяването на газ. Ние приветстваме във Варна да се построи газов хъб. Германия ще продължи да поддържа страната на България”, приключи Меркел.

“Поставяме си за цел да работим интензивно по бюджета, селскостопанската политика. Така да създадем, че тематиката Западни Балкани да продължава да стои. Европа има потребност от мир, успокоение. Благодаря на Меркел, че отдели почивните си дни за тази среща.” Това съобщи пък от своя страна министър председателят Бойко Борисов.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР