“Помощта, която може да окаже един неспешен лекар в спешен

...
“Помощта, която може да окаже един неспешен лекар в спешен
Коментари Харесай

Д-р Мирослав Ненков: Таксата при общопрактикуващите лекари трябва да се увеличи

“Помощта, която може да окаже един неспешен доктор в незабавен случай не е толкоз ефикасна, колкото един незабавен доктор в незабавен случай. В големия % от случаите хората им звънят за температура, която са вдигнали преди три дни и питат какво да направят”, заяви някогашният длъжностен здравен министър доктор Мирослав Ненков пред Българска национална телевизия.

Д-р Ненков разяснява митинга на персоналните лекари и по думите му таксата при общопрактикуващия доктор би трябвало да се усили, само че не се ангажира с какъв брой тъкмо.

За парите, които ние с вас плащаме в края на месеца, които са прекомерно малко получава много положително опазване на здравето, разяснява доктор Ненков.

“Парите в опазването на здравето би трябвало да се усилят, тъй като не стигат, а въпреки това би трябвало да се “режат глави”, но физически, тъй като има “кърлежи” в нашата система в опазването на здравето, които й изпиват кръвта. Има хора, които са подготвени на тези кърлежи да им дават нашите пари”, съобщи Ненков.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР