“Има такъв народ” се обяви срещу въвеждане отново на COVID

...
“Има такъв народ” се обяви срещу въвеждане отново на COVID
Коментари Харесай

“Има такъв народ” се обявиха против мерки срещу COVID

“Има подобен народ” се разгласи против въвеждане още веднъж на Коронавирус ограничения.

По-рано основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев разгласи, че до края на седмицата ще оформи предложение и ще го изпрати на здравния министър, с цел да бъде завършено като заповед.

От Има Такъв Народ са безапелационни, че рестриктивните мерки против разпространяването на Коронавирус са неефективни.

“Абсолютен факт е, че новите подварианти на COVID-19 – Омикрон, са доста по-вирулентни и заобикалящи всевъзможен вид сертификационни документи, което е значещият фактор за релативно огромния брой положителни случаи”, сподели главният представител по здравните въпроси на “Има подобен народ” проф. Андрей Чорбанов.

Проф. Чорбанов уточни, че коронавирусната зараза протича доста леко, “като при голяма част от хората е безсимптомно, правещо вируса нереалистично рисков за публичното здраве”.

По думите му за ограничение на контактите би трябвало да помислят единствено възрастните и хората с хронични болести.

“Настояваме здравните управляващи да положат старания върху съответното лекуване при актуализиране на протоколите за терапия, както и на информиране на рисковите групи по какъв начин да се предпазят от вероятно заразяване, вместо въвеждане на повсеместни ограничаващи ограничения от всевъзможен характер”, добави проф. Чорбанов.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР