“Голяма част от тези, които не гласуваха за мен, в

...
“Голяма част от тези, които не гласуваха за мен, в
Коментари Харесай

Каримански: Голяма част от тези, които не гласуваха за мен, в личен разговор ми казаха, че ме подкрепят

“Голяма част от тези, които не гласоподаваха за мен, в персонален диалог ми споделиха, че ме поддържат и заради политически решения, при обмяната на постове в коалиция, няма да могат да гласоподават по този начин, както биха желали да гласуват”.

Това бяха първите думи на Любомир Каримански, откакто депутатите отхвърлиха кандидатурата му за шеф на Българска народна банка.

“Получих огромен и умен политически урок. Не контролът над парите на България, а знанието е незаменима полезност. Точно това се надявах, че ще бъде разбрано. Но най-после знанието получих аз, не вие, народните представители. Искрено благодаря за този урок”, добави Каримански.

„ Твърдеше се, че съм честен и трудолюбив. Почти една година от взаимното ни престояване в тази зала. Изглежда съм бил подобен, когато два пъти през бюджетната комисия минаха бюджетите на България. Положих всички старания и демонстрирах една неправда към хората, опазващи културната памет на България, каквито без подозрение са културните служащи. Да бъде най-малко отчасти поправена тази неправда. Устоях самостоятелната си позиция на свободен човек, който може да предложи и отстоява позиция, макар съдружните сътрудници ”, сподели още той.

„ Оказа се, че съм със противоречива известност чак по-късно обаче – забавен урок. Твърдеше се, че 60 млн. от бюджета по неточност на Финансовото министерство са отишли към компании, за които е заинтригувана опозицията. Днес разбрах, че това не е било неточност – добър урок. Твърдеше се, че разгадавам на ГЕРБ и Движение за права и свободи, когато останах самичък в конкуренцията. Но никой не пресметна, че се разчита на тях, още сега, когато издигнеш втори претендент. Иначе сметката не излиза – чудноват урок ”, добави Каримански.

„ Твърдеше се и продължава да се твърди, че българските банкери не стават. Нали по този начин? До този избор сътрудниците бяха икономисали това свое мнение, просто не знаех, че това е по този начин. Бих го нарекъл добър урок. Забележително беше, че нямаше мръсотия против мен, до момента в който единствено аз бях обявен претендент. Не е ли необичайно. Първите шепи кафява течност полетяха час-два, откакто процедурата за внасяне на кандидатури завърши и станахме двама. Удивително съвпадане, само че въпреки всичко – добър урок ”, съобщи още той.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР