“Днес Любомир Каримански трябваше да бъде избран за управител на

...
“Днес Любомир Каримански трябваше да бъде избран за управител на
Коментари Харесай

Трифонов: Управител на БНБ остана Димитър Радев, избран с гласовете на ГЕРБ и ДПС. Честито!

“Днес Любомир Каримански трябваше да бъде определен за шеф на Българска народна банка с гласовете на ГЕРБ и Движение за права и свободи. Нали такива бяха внушенията? А в действителност какво стана? Любомир Каримански не беше определен с гласовете на ГЕРБ и Движение за права и свободи и шеф на Българска народна банка остана Димитър Радев, определен с гласовете на ГЕРБ и Движение за права и свободи. Честито!”

Това написа във Фейсбук водачът на “Има подобен народ” Слави Трифонов. Именно Има Такъв Народ издигна кандидатурата на Каримански. Той обаче не беше подсилен от другите три партии в ръководещата коалиция.

“Между другото, гледах деликатно дебата в Народно събрание, в случай че изобщо това можеше да се назова спор. И през всичките над 3 часа не чух нито един мотив за какво Любомир Каримански не би трябвало да е шеф на Българска народна банка. Нито един!

А нали сме парламентарна република и нали по тази причина е процедурата – да се води полемика в параламента и да се сблъскат отзиви “за ” и “против ”. Аз причини “против ” Любомир Каримански не чух, дори чух единствено хвалебствени думи. Но видях гласове “против ” Любомир Каримански. Много гласове. Странна работа. Думи и дейности се разминаха и нямаше никаква корелация.

Обвиняват “Има подобен народ ” в подмолни сделки, само че очевидно сделките ги бяха създали други.

Благодаря на Любомир Каримански – заслужен и самоуверен мъж. Той завоюва, тъй като уроците, които научаваме в живота си, са едни от най-големите триумфи в него.”
Вотът
Народното събрание на България отхвърли кандидатурата на Любомир Каримански за гуверньор на Българска народна банка. Той беше и единственият претендент. В гласуването участваха 235 народни представители. 59 от тях се оповестиха “за ”, 36-има бяха срещу, а 140 се въздържаха. Кандидатурата поддържаха депутатите от Движение за права и свободи и Има Такъв Народ, както и един от ГЕРБ – Съюз на демократичните сили.

От ГЕРБ в началото заявиха, че ще гласоподават за него, само че след това се въздържаха. Ако той беше получил техните гласове, щеше да бъде назначен на поста. Процедурата по желание на нов гуверньор на Българска народна банка провокира напрежение в ръководещата коалиция – Политическа партия, Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и Демократична България.

Има Такъв Народ номинира своя народен представител и ръководител на бюджетната комисия в Народното събрание Каримански без да разиска кандидатурата му с съдружните си сътрудници. След това Политическа партия издигнаха за поста ръководителя на парламентарната си група Андрей Гюров, който след това се отдръпна. В хода на акцията Каримански се оплака, че е получавал закани за живота си.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР