“Благодаря на Вас и екипите Ви за огромната помощ, която

...
“Благодаря на Вас и екипите Ви за огромната помощ, която
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Направихме едно добро председателство и не допуснахме грешки

“Благодаря на Вас и екипите Ви за голямата помощ, която оказахте преди и по време на председателството, обърна се към Доналд Туск и Жан-Клод Юнкер министър председателят Борисов на взаимна конференция. “Благодаря и на всички българи, които се включиха, както и на хората в София, които демонстрираха тръпимост към всички срещи”, сподели още той.

“Всичко това щеше да бъде сложено под подозрение, в случай че с днешния Съвет не бяха реализирани резултатите, да дадем вероятност на Македония и Албания, в случай че не беше реализирано съглашението сред Гърция и Македония. Направихме Балканите доста перспективни и успешни”, изясни още Борисов.

“По време на председателството се постарахме  да бъдем оптимално прагматични и да си сложим цели, които да реализираме отсега нататък, доста от тях постигнахме, а други приключихме”, сподели българският министър-председател.

“За укрепването на паричния банков съюз водихме спор през днешния ден, най-после постигнахме консенсус, тъй като той е извънредно значим. Надявам се в идващото време, доста бързо и оперативно, във време на мир, по този начин да подготвим банковия съюз, че да се справим”, допълно Борисов.

“Когато приказваме за миграционната рецесия, която е надалеч по-малко, визов кодекс, оперативна съгласуемост, битката с тероризма – на всички места сме създали доста. А в този момент макар огромните несъгласия сред две доктрини по какъв начин да пазиме Европа, аз съм удовлетворен, че сме стигнали до нежен консенсус”, изясни още той.

“Положихме доста старания за балансиране на ползите. Мисля, че по тази тематика и предложенията на България по време на председателството, сме отчели труда си”, акцентира Борисов.

“Много добре се развихме в обществената и цифровата сфера, впечатляващи са ни резултатите, сподели Борисов. Считам, че доколкото и да сме скромни направихме едно положително председателство. Не допуснахме неточности. Всички сътрудници го приветстваха. Дадохме една добра основа за сътрудниците от Австрия. Мисля, че те ще надградят, както ние надградихме естонското. Пожелавам триумф на Австрия”, приключи Бойко Борисов.



Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР