“България трябва да се промени така, че всички българи да

...
“България трябва да се промени така, че всички българи да
Коментари Харесай

Калоян Паргов: България трябва да се промени и всички българи да имат шанс да работят и живеят достойно тук

 bsp4  bsp2_1024x683  bsp3_1024x683
“България би трябвало да се промени по този начин, че всички българи да имат късмет да работят и живеят почтено тук”, съобщи ръководителят на БСП-София Калоян Паргов пред 15 000 хиляди, събрали се на първомайския митинг  против мизерията и грабежа. Той изясни, че днешният 1-ви май не е празничен, а е ден на митинг против бедността и корупцията, с които ще се запомнят трите държавни управления на ГЕРБ, оповестиха от структурата на социалистическата партия.

По думите му днешна България е изправена пред голямо предизвикателство – работещите хора напущат страната в желанието си да намерят по-справедлива оценка за своя труд. “Правителството не си дава сметка, че демографската злополука заплашва съществуването на нацията ни, която има хилядолетна история. Липсата на обществена сензитивност, на грижа за бедните, болните, хората с увреждания и майките е запазена марка за днешните ръководещи от ГЕРБ. И с това ще бъдат запомнени те”, безапелационен бе той. Според него процесът на разпродажба в страната продължава с лечебни заведения, учебни заведения, предприятия и научни звена.

Паргов изясни, че решението е едно – мощно присъединяване на страната в стопанската система, обезпечени трудови, обществени и цивилен права. Социалистът акцентира, че България би трябвало да си върне пазарите и да поеме по пътя на индустиализацията и въвеждането на високи технологии. Според него справедливостта и солидарността са полезностите, които ще ни изведат от блатото на бездушието и публичното разделяне. “Ако в този момент не ни чуят ръководещите, ще чуят гласа на народа на идващите избори, а те чукат на вратата. Нашата цел е добруването на болшинството от българите, а не благополучието на малцинството”, сподели още ръководителят на БСП-София.

“Вярвам, че нашият глас ще бъде чут. Вярвам, че бъдещето на България не е обречено, че със силата на общата ни воля ще променим утрешния ден на трудещите се българи!”, безапелационен бе Калоян Паргов.

“Днес е празник на труда и трудовите хора, само че в обществото ни нараства несправедливостта към тези, които градят нашето настояще и бъдеще”, съобщи параолимпийска лекоатлетка Стела Енева. Тя изясни, че като човек с увреждане още по-осезателно усеща несправедливостта  в нашето  общо всекидневие. “Пътувах по света и видях опциите, предоставяни на хора като нас. Може и тук да бъде по този начин. Ние не искаме привилегии, а единствено право на труд и приличен живот. Ние сме част от света и би трябвало да имаме своето почтено място в него”, съобщи Енева.

“Аз съм студент, решил да остане в България. Решил да гради бъдеще тук. Мои другари и близки избраха лесния път – някъде на открито. Аз обаче останах”, съобщи Александър Бончев, студент от Софийския университет. Той изясни, че откогато е студент, му се е налагало да работи какво ли не, даже и без трудов контракт. “Това е по-трудният избор и аз го знам. Аз обаче съм още тук и няма да си ходя”, акцентира той. По думите му трудът не се прави оценка, младите бягат, а страната се прави, че не вижда по какъв начин бъдещето на прелестната ни страна си отива. “Нека през днешния ден покажем, че сме недоволни. Нека през днешния ден накараме хората още веднъж да проговорят. Нека цяла България чуе. Нека Европа чуе. Нека чуят, че желаеме смяна. Нека знаят, че има хора като мен, още тук. Нека схванат, че различен избор нямат.  Нека да стартираме да строим страна, в която младежите имат бъдеще”, призова Александър Бончев.

“Г-н здравен министър, господин министър председател, господа управляващи- вик за помощ, за избавяне на държавните лечебни заведения с общинско участие”, по този начин се обърна доктор Дулева от Ловеч към ръководещите. Тя изясни, че опазването на здравето ни е болно и умира. “Държавните лечебни заведения банкрутират една след друга. Те не би трябвало да са компании, здравето не е стока и не се търгува” категоричнна бе доктор Силвия Дулева.

“Всички жители сме пострадали от хаоса в опазването на здравето. Здравната ни система има потребност от смяна, тъй като сега нито пациентите, нито лекарите са доволни”, заключи тя.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР