– Г-жо Масларова, през месец септември Лев Инс“ стартира иновативна

...
– Г-жо Масларова, през месец септември Лев Инс“ стартира иновативна
Коментари Харесай

Спешен телефон помага при инциденти в чужбина

– Г-жо Масларова, през месец септември „ Лев Инс “ започва новаторска акция за обезпечаване на надеждна грижа за застрахованите. Разкажете малко повече за тази самодейност?

– Като водач на пазара по общо обезпечаване, се стремим да осигуряваме непрекъсната надеждна и дейна грижа за нашите клиенти и да им предоставяме това, от което имат потребност. Следвайки тази политика, въведохме услугата – денонощен незабавен телефон: 080 010 200, на който водачите да се обаждат при положение на претърпян пътен случай в България или чужбина. При подаден сигнал, нашите експерти-оператори от кол-центъра спомагат и дават нужните рекомендации и инструкции, които са доста значими, в случаите, когато човек е изпаднал в неволя. След позвъняване за злополука в чужбина, ние спомагаме оптимално на нашите застраховани, като им осигуряваме езикова и правна помощ, както и съвещания в стресова обстановка в непозната и непозната среда. Тъй като практиката демонстрира, че огромна част от пътуващите в чужбина не са осведомени с правата и отговорностите си при попълването на двустранен констативен протокол, на телефон 0800 10200 нашите експерти дават инструкции и за вписването на събитията в този значим документ. Изключително значимо напътствие, което предоставяме на нашите клиенти по телефона, е да създадат панорамни фотоси на произшествието.
По-късно тези фотоси може да се окажат единственото доказателство за тяхната невиновност, изключително в чужбина, където другият участник е на своя територия, приказва езика и може елементарно да манипулира обстановката. При ПТП с потърпевши в България, застрахованите неотложно се обаждат на телефон 080010200 и се дава цялостна логистична поддръжка. „ Лев Инс “е единствената компания, която след сигнал на незабавния телефон, при положение на тежък случай, изпраща хеликоптер, с цел да избави човешки живот. Считаме, че тази помощ е извънредно основна, поради тревожната черна статистика по пътищата у нас. Също по този начин, нашите специалисти реализират логистична, правна помощ и адвокатска отбрана.

– Хеликоптер звучи много екзотично и нереалистично за България. Какво съставлява тази услуга?

– Вече повече от 4 години ние оказваме помощ по въздух и в историята си имаме повече от 10 животоспасяващи акции, с десетки избавени човешки животи. Успехът се дължи на чудесно синхронизирани дейности сред наземните и въздушни екипи. След позвъняване на незабавния телефон и при потвърдена нужда незабавно се събира спешен щаб, който подхваща нужните дейности, изпраща хеликоптер и координира избавителната интервенция до сполучливото й привършване. За резултата на тези акции, от основно значение, е взаимоотношението ни с редица други сътрудници и институции.

– Как един телефон би предпазил водачите от операции?

– Повече от 20 години „ Лев Инс “ дава отбрана и поддръжка на своите клиенти. Наши специалисти по сигурност се образоват от световноизвестни експерти в Израел. Прилагаме сполучливо задграничното ноу-хау в България и даваме скъпи препоръки на клиенти ни по какъв начин да подсигуряват сигурността си по време на път. Българските водачи пътуват в чужбина със документ „ Зелена карта “, който се издава гратис към „ Гражданска отговорност “. Т.е в случай че лидерът направи нарушаване и аргументи пътен случай отвън България, това също може да усили цената на застраховката му през идната година, когато у нас към този момент ще е въведена системата „ Бонус – малус “. Имаме случаи, и те не са малко, в които задграничните водачи се пробват да трансферират виновността си на наши водачи точно поради „ Бонус-малус “, която се ползва от дълго време зад граница. За да защитим застрахованите при нас лица от обстановката – „ без виновност отговорен “, освен в чужбина, само че и в България, а и с цел да не получава фрапантно завишение на наградите, „ Лев Инс “ вкара незабавния телефон при положение на ПТП. Именно по тази причина е значимо преди всичко, при случай на пътя у нас или зад граница, клиентите да се обадят неотложно на безвъзмезден, денонощен телефон: 080010200. Това може да обезпечи на водачите обективност на обстановката и да ги защищити от възможни операции.

– Общоизвестен е фактът, че има злоупотреби и измами, свързани с компенсациите по „ Зелена карта “. Какви дейности подхваща ЗК „ Лев Инс “ АД в тази посока?

– Всички застрахователи са пострадали от злоупотреби и измами в системата „ Зелена карта ”. За страдание наклонността е единствено в посока увеличението им. Независимо от организацията на системата, в която липсва работещ механизъм за настоящ надзор и прекъсване заплащанията по опити за измами, ЗК „ Лев Инс “ АД има настоящ модел за изправарващ надзор на този риск. Съгласно член 12, т.2 от Устав на НББАЗ /б. ред. „ Национално бюро на българските автомобилни застрахователи “/ една от главните функционалности на Бюрото е да пази ползите на своите членове пред Съвета на Бюрата и пред неговите органи, също по този начин пред съответните структури на Европейския съюз и страните членки. За страдание, нашето национално бюро е напълно в пасивна позиция в тази тенденция и безрезервно абдикира от своята функционалност на бранител на българския осигурителен бизнес, официално изпълнявайки разпоредбите и затваряйки си очите за горните проблеми. По този метод НББАЗ не регистрира обстоятелството, че тези измами съставляват експорт на народен капитал в изключително огромни размери, което заплашва националната сигурност на страната. Във връзка с бездействието на Бюрото, по съответен случай, ние сезирахме Софийска градска прокуратура и сега тече инспекция. Тяхната бърза и професионална реакция дава явен знак, че казусът е оценен като общественозначим.

– Как ще коментирате казуса с потреблението на български застраховки „ Гражданска отговорност “ за задгранични коли?

– В последните години се появи феноменът на заобикаляне на локалните законодателства на Италия и Румъния, обстоятелства известни на медиаторите по споразумяване на искания в чужбина, за които те не вземат никакви ограничения и прокарват порочни практики. Поради фрапантната разлика в цената на застраховката (в Италия), както и за избягването на спомагателни финансови тежести (в Румъния), непрестанно се заобикаля българското и задграничното законодателство от страна на хора, които ръководят коли с български регистрации, а живеят на териториите на други страни, където всекидневно употребяват и ръководят тези коли. Насочили сме напъните си към създаване на система от ограничения за противопоставяне приключването на паричен запас от България. Поради тази причина, при подписване на нови полици, „ Лев Инс “ е въвела ограничения за инспекция на действителния притежател и ползвател на автомобила, както и система за инспекция на предишна щетимост по прилика на интернационално одобрения стандарт „ бонус-малус ”. Нашата позиция е била постоянно в полза на клиентите ни и други застраховани лица. Ето за какво вършим инспекции на всяка рекламация, с цел да не допуснем средствата на застрахованите в „ Лев Инс “ да се платят на трето лице непозволено. Вярваме, че въвеждането на „ бонус-малус “ и у нас ще дисциплинира водачите и ще спомогне те да са по-внимателни на пътя, което от своя страна ще докара до понижаване на пътно-транспортните катастрофи. Използвам случая, още един път да сигнализирам, че от България изтича народен капитал – парите на българските жители, сключили застраховка. Предпоставка за приключването на националния финансов запас е Бюрото на НББАЗ, в лицето на Орлин Пенев, за което ние сме сезирали способените органи още през 2016 година.

Нашият посетител

Мария Масларова – Гъркова има дълготраен и богат професионален опит в застраховането. От 1996 година до 2004 година работи като специалист в областта на селскостопанското обезпечаване (направление аквизиция и ликвидация) поредно в ЗК „Български имоти“, ЗАД „Левски Спартак“, ЗК „Юпитер“ и ЗК „Орел“. През август 2004 година стартира работа в ЗК „Лев Инс“ АД, като Директор „Регионални структури“. От 2008 година е член на Управителния съвет на компанията и Изпълнителен шеф. През 2013 година е определена за Председател на Управителния съвет на ЗК „Лев Инс“ АД, който пост, взаимен с поста Изпълнителен шеф, заема и все още.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР