82 са профилираните паралелки в Пловдив и областта за учебната

...
82 са профилираните паралелки в Пловдив и областта за учебната
Коментари Харесай

Пловдивско училище разкрива специалност изкуствен интелект

82 са профилираните паралелки в Пловдив и региона за образователната 2022/2023 година, заяви началникът на РУО Пловдив Антоанета Пакова, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg. 62 от тях са в Пловдив, добави Пакова. Това са паралелките които ще бъдат най-атакувани от претендентите. От РУО оповестяват още, че В ЕГ " Иван Вазов “, ЕГ " Пловдив “ и Математическата гимназия (с изключение на професионалните паралелки) одобряват еднакъв брой момчета и девойки, надлежно по 117, 130 и 65.

В Хуманитарната гимназия съотношението е 70:30 в интерес на девойките (40:90 момичета). Във Френската гимназия няма квота, а общият брой възпитаници е 208 броя. Така е и в Националната комерсиална гимназия.

Професионалните паралелки в региона за идната образователна година са общо139, плюс 7 с тригодишен курс на образование. 87 от тях са в град Пловдив.

Три нови специалности се разкриват тази година в региона. Те са в Професионалната гимназия по жп транспорт  " Христо Смирненски “ в Карлово -техник на ел. техника, в пловдивското приблизително учебно заведение “Паисий Хилендарски " – по изкуствен интелект и в ПГ по превоз " Гоце Делчев “– пътно строителство.

Отново припомняме, че акцията по банкет започва на 5 юли и ще продължи до 7 юли, както онлайн в единната осведомителна система, по този начин и в 22 центъра в града и района. Първото класиране излиза на 12 юли.

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР