82 са новите случаи на Covid-19 в Русенско, като сред

...
82 са новите случаи на Covid-19 в Русенско, като сред
Коментари Харесай

Ученици сред новозаразените с COVID в Русенско

82 са новите случаи на Covid-19 в Русенско, като измежду тях има петима възпитаници. Това сочат данните на Регионалната здравна ревизия в региона. Най-много са заболелите в община Русе – 65. Седем инфектирани има в Иваново, петима във Ветово, двама в Борово, както и по един в Бяла, Две могили и Ценово. Без болни през последното денонощие са само обитаемоте места от община Сливо поле.

Оздравелите от коронавирусна зараза през вчерашния ден в района са 79, а две дами и един мъж с позитивен тест за ковид са умряли. Активните случаи все още са 1 405, като от началото на пандемията диагностицираните с вируса в Русенско станаха 22 329, а преболедувалите 19 516. Справка в Единния информативен портал демонстрира, че през вчерашния ден Русенска област се подрежда на седмо място по заболеваемост в страната, а минимум регистрирани инфектирани има в Силистра – 16. На болнично лекуване в региона се намират 245 души, като 57 от тях са в реанимация. Свободните кревати са 143, от които 8 са интензивни.

До момента в района са осъществени 96 289 имунизации, като повторна доза са получили 49 932 индивида. Бустерна доза са си сложили общо 2 963 русенци. Само за последните 24 часа са осъществени 541 имунизации, 13 от които на деца.

През днешния ден до 16.30 часа имунизации без авансово записване ще се правят в Белодробната болница, както и в изнесен кабинет пред ДКЦ-2. В Белодробната болница всеки ден ще се слагат имунизациите на „ Пфайзер “ и „ Янсен “, а в четвъртък препарата на „ Модерна “. Същевременно „ зеленият кулоар “ в беленската болница ще бъде от 12.00 до 18.00 часа. Там, както и в русенското ДКЦ-2 всекидневно ще се ползват и трите ваксини, по желание на пациента.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР