82-годишна жена от Добрич е дала 60 хил. лв. на

...
82-годишна жена от Добрич е дала 60 хил. лв. на
Коментари Харесай

82-годишна жена даде 60 хил. лева на ало измамници

82-годишна жена от Добрич е дала 60 хиляди лева на „ ало ” измамници. Мъжът зад слушалката я убедил, че е доктор, а синът ѝ е потърпевш при злополука.

Пенсионерката е предала сумата на друга жена, която споделила, че ще спомага. Обажданията са направени от румънски СИМ карти, а причинителите към момента се търсят.

Прокурор Даниел Илиев - представител на Районната прокуратура в Добрич, описа схемата. „ През цялото време потърпевшата е била държана на телефона. Опитала е да се свърже със сина си, само че ало измамниците са показали изключителна съобразителност, като са дали телефона на трето лице, което е симулирало болки и по този метод потърпевшата е останала с усещане, че това точно е сина й ”.

Разследването още е в напълно първичен стадий, съобщи Нова. Издирва се сега и втората жена в действителност, така наречен муле на която е предала парите тук на територията на Добрич.

Още в идващите дни ще бъде направена Европейска заповед за следствие до румънските управляващи за определяне на титулярите на въпросните номера, респективно на лицата които са работили от територията на република Румъния.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР