82-годишна жена, бежанка от Украйна, отново ще вижда след трудна

...
82-годишна жена, бежанка от Украйна, отново ще вижда след трудна
Коментари Харесай

В ИСУЛ върнаха зрението на бежанка от Украйна

82-годишна жена, бежанка от Украйна, още веднъж ще вижда след сложна интервенция, осъществена от началника на Клиниката по очни заболявания в УМБАЛ „ Царица Йоанна – ИСУЛ “ доцент доктор Борислав Кючуков. Това оповестиха от пресцентъра на лечебното заведение за Българска телеграфна агенция. 

Жената потърсила помощ преди няколко дни в незабавния очен кабинет на столичната болница с недоволства от остра болежка и мощно понижено зрение в дясното око.

От болничното заведение прецизират, че дамата е била с факолитична глаукома. При това заболяване напредналата катаракта (помътняване на човешката естествена леща) води до инфектиране на окото и пристъпно нарастване на вътреочното налягане, съпроводено с непоносима болежка. Наложило се да бъде оперирана катарактата на дясното око и при опция да се вгради изкуствена вътреочна леща. Тъй като здравното произведение не се покрива от НЗОК, лекуващият доктор офталмолог се договорил с фирмата-вносител имплантът и нужните консумативи да бъдат отпуснати гратис, тъй като дамата не разполага с никакви средства.

Тя е в България дружно със своята щерка, която се оказала сътрудник - рентгенолог, както и със шурей си, който също е доктор - анестезиолог.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР