81-ят антиправителствен протест преминава под знака на първия митинг-концерт, който

...
81-ят антиправителствен протест преминава под знака на първия митинг-концерт, който
Коментари Харесай

Ден 81: Концерт в подкрепа на протеста срещу Борисов

81-ят антиправителствен митинг минава под знака на първия митинг-концерт, който се провежда от начало на недоволството. Той стартира в 16 ч. на „ Орлов мост “, където на огромна сцена се качиха родни звезди, а специалисти в разнообразни области изнесоха къси лекции и демонстрираха по какъв начин би трябвало да продължи България след оставката на сегашните ръководещи. Това описаха пред БГНЕС уредниците на събитието Анастас Гогов и Виктор Иванов, които се срещат и схващат, че са съидейници точно на това място.
„ Запознахме се инцидентно на „ Орлов мост “ когато имаше обстановка с екстремисти, ултраси, и се опитвахме да спасим обстановката, да не стигаме до спор. Виктор се причисли в обстановката. Първоначално помислих, че той е агресор, само че с времето открих, че той ми оказва помощ да уравновесявам силата и да успокоим тази рецесия, която беше почнала да се ражда “, показа Гогов за началото на дружбата им.
Виктор уточни, че задачата на събитието е да събере част от тези 70% хора, които декларират, че поддържат митинга.
„ Искаме да съберем можещи хора, младежи, енергични хора, на които им се работи и не им се слушат неистини. Истината е на площада, на площада се виждат хората и желаеме да съберем дребна част от тези 70%, които декларират поддръжка за митингите с един по-различен формат “, добави още той.
„ Искаме да кажем, че настояваме за смяна, желаеме оставка на държавното управление, на Гешев, на Кошлуков, на цялата крадлива сбирщина, която се е настанила и усвоява тези европари, даже и заеми се теглят. И в завършек на сметка да заявим, че желаеме лустрация, желаеме промяна на поколенията. Редно е към този момент идващото потомство да вземе тези управнически постове, да влезе със своята експертиза, своя интернационален опит, и да поведем тази страна към една положителна посока, тъй като 30 години прехождаме и на този преход още не му се вижда краят “, разяснява Анастас Гогов.
Виктор пък сподели, че дава период до 2024 година страната да се очисти от всички забъркани в политиката, и нещата да тръгнат нагоре.
„ Искам положително бъдеще за моите две деца. Искам да имам и трето дете, обаче в случай че не се трансформират нещата – или няма да имам трето дете, или това трето дете ще си го виждам в далечна Австралия, там съм си харесал “, сложи Иванов изискванията си.
Той отдава неналичието на оставка досега на дебелокожието на ръководещите.
„ Освен, че няма оставка, има противоположен огън, който е извънредно противен, и ме нервира и ме прави гневен. Не единствено не ни виждат, ами ни и наскърбяват по доста профански метод. Нито съм дебелак, нито съм мафиот, нито съм простак, тъй че довиждане “, сподели младият мъж.
Пепи Писарски от „ Атлас “ също свири пред натрупалото се голям брой. Според него ще са ни нужни още 200 години, с цел да станем същинска народна власт, само че се надява това да стане по-бързо. Той укори двата огромни синдиката – КТ „ Подкрепа “ и КНСБ, че не са на страната на хората и не са излезли в тяхна поддръжка, а служат на властта.
Музикантът е безапелационен, че хората към този момент са подготвени за същинската смяна..
„ Поводът да съм тук е поддръжка към всички свободомислещи хора, които държат на това да имаме една естествена демократична страна, законова. Сгрешихме, че допуснахме да ни ръководят хора от партийни листи, които не са професионално готови в дадена област, позволихме, изключително в последните 11 години, да се сътвори върхушка от послушни същества, които въобще са доста надалеч от професионализма и да ръководят безотговорно “, съобщи той, само че е безапелационен, че и президентската и парламентарната система работят, когато имат здрава основа.
Въпреки неналичието на оставка, Писарски е уверен, че митингът генерира резултати и има международен отзив за протичащото се у нас. Според него жадуваната от народа оставка ще се случи през ноември.
Вокалистът на „ Атлас “ Петър Маринов сподели, че се включва в митингите, тъй като не би трябвало да има човек, който да не ги поддържа.
 Няколко хиляди протестиращи се движат към резиденцията на Лукашенко Няколко хиляди протестиращи се движат към резиденцията на Лукашенко
Във всички райони на Беларус се организират всеобщи митинги, сега в Минск към този момент са арестувани към 10 души. Това заяви за ТАСС прес...
„ Откакто почнаха митингите се усеща едно обединяване на народа, от което имаме голяма потребност. Човешката сила, която се е събрала в името на една идея, тя сплотява, без значение дали е митинг, дали е концерт, събитие “, сподели той и добави, че му се желае нещата да се случат по-бързо.
Маринов е уверен, че остава в България и би трябвало да се борим за страната си.
„ Държавата би трябвало да си я вземем от ръководещите. Тя си е наша, тя е на народа, не е на политиците “, уверен е музикантът и няма подозрение, че страната не е вярно да се ръководи от улицата, а от интелигентни и можещи хора.
В програмата на концерта се включиха „ Атлас “, Miro Dachev Royal, King Rat, TDK от Пловдив и се чака да се качат Wosh MC, „ Уикеда “, „ Ревю “ с Васо Гюров, „ СТРУГАРЕ – Космос “, SLАNG, КОНТРОЛ, Васко Кръпката и други
Традиционният антиправителствен митинг пред Министерския съвет през днешния ден ще се влее в протестния концерт.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР