81 украински деца - пристигнаха в България. По обед те

...
81 украински деца - пристигнаха в България. По обед те
Коментари Харесай

Украински деца сираци или с родители на фронта пристигнаха у нас


81 украински деца - дойдоха в България. По обед те влязоха през граничния пункт „ Дунав мост “ при Русе, където ги чакаха държавни и общински институции.

Децата идват от най-горещите точки на военните дейности. Пропътували са над 1000 км с двуетажен рейс. Най-малкото е на 5 години и половина, а най-голямото е на 16 години.

Крайната им цел е почивният комплекс на военното министерство в село Рибарица. Там на децата ще бъде обезпечена психическа помощ и рехабилитация.

„ Имаме със заболяване на опорно-двигателния уред, ранено при обстрел, което се нуждае от рехабилитация. 25 деца се нуждаят от психическа поддръжка, психическа рехабилитация и 31 деца са здрави, чиито родители обаче са военизирани или са сираци “, изясни шефът на „ Социално подкрепяне “ – Русе Детелина Матева.

" Малко за отдих ще влезнат в квалифицираните отоплени палатки, които виждате зад нас, до момента в който тече регистрацията да е умерено, да пият чай. Има готови от сътрудниците от БЧК-Русе пакетчета с храна, сандвичи, кроасани и към този момент в един миг още веднъж ще се качат на рейса и ще би трябвало да продължат “, съобщи ръководителят на Държавната организация за бежанците Мариана Тошева.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР