81 проектни предложения по държавната програма за саниране на многофамилни

...
81 проектни предложения по държавната програма за саниране на многофамилни
Коментари Харесай

Няма окончателно класиране на предложенията за саниране, подадени от Сливенска община

81 планови оферти по държавната стратегия за саниране на многофамилни жилищни здания, подадени от Сливенска община,са в стадий на оценяване за административна допустимост и качество.

Програмата се ръководи от Министерство на регионалното развитие и ще бъде финансирана по Плана за възобновяване и резистентност.

Във връзка със зачестилите запитвания от жители, Община Сливен оповестява, чепо информация на министерствотокъм момента няма дефинитивно класиране на плановите оферти.

Оценката и класирането на предложенията по процедурата се прави от комисия в Министерство на регионалното развитие, избрана с акт на ръководителя на структурата за наблюдаване и докладване – дирекция „ Жилищна политика “.
Общинската администрация уведомява навреме сдруженията на притежателите за постъпили от оценителната комисия въпроси или забележки по документите. Ще бъдат известени и за резултатите от класирането.

Финалните резултати ще бъдат оповестени и в уеб страницата на Общината.

Няколко месеца преди откриването на процедурата Община Сливен организира дейна разяснителна акция измежду жителите. По самодейност на кмета Стефан Радев и с решение на Общинския съвет от локалния бюджет бе обезпечена финансова поддръжка за сдруженията на обща стойност 1 млн. лв.. Благодарение на това и на съдействието от администрацията сдруженията на притежателите съумяха в нужния период да възложат наложителните обследвания на блоковете и правенето на техническата документи. Екип от способени общински специалисти подаде плановите оферти в системата ИСУН 2020. За всяко предложение бе публикуван входящ номер, който бе изпратен от екипа до сдружението, на посочената от него е-поща.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР