81% от служителите в България изпълняват работните си задължения, без

...
81% от служителите в България изпълняват работните си задължения, без
Коментари Харесай

Над 80% от българите не влагат усилие и енергия на работното си място

81% от чиновниците в България извършват работните си отговорности, без да влагат изпитание и сила в тях. Съответно едвам 19% се усещат в действителност ангажирани с компанията, в която работят, демонстрират данни от изследването State of Global Workplace, направено от Gallup.

По този индикатор България се подрежда на 15-о място от общо 38 страни в Европа. Най-обвързани с задачата и задачите за развиването на компанията, в която работят, са в Румъния, където 36% от чиновниците заявяват ангажираност. На другия завършек на класацията е Франция, къде едвам 7% усещат принадлежност към работното си място. В Австрия, Швейцария, Полша, Ирландия, Люксембург, Англия, Испания и Италия ангажираността е сред 8 и 10%.

В Европа този индикатор остава относително неизменен през последните 10 години. Като през 2013 година в Западна Европа е бил 14%, а в Централна и Източна – 11%. Днес приблизително за цяла Европа е 13%. В международен мащаб ангажираността за последните 10 години се е нараснала с 10 прочие пункта – от 13 на 23%.

На световно равнище над 62% от служащите са неангажирани, а 15% са интензивно неангажирани, което коства на международната стопанска система 8.9 трилиона $, или 9% от международния Брутният вътрешен продукт. Тази загуба е обвързвана непосредствено с представянето на чиновниците на работното място, установи отчетът, отбелязва Economic.bg.

Усещането за принадлежност към компанията и припознаването в нейните цели се дължи най-много на страхотни мениджъри на равнище бизнес отдели, е друга констатация в отчета на Gallup.

Ефективните мениджъри стимулират членове от екипа си, променяйки положението им от безразлично към въодушевени. В страни с по-високи равнища на ангажираност на мениджърите е два пъти по-вероятно да пораства и процентът на ангажираност на другите чиновници.

Благосъстоянието на чиновниците остава ниско  

В България 33% от чиновниците изпитват стрес по време на работа. Дневно с яд на работното място се оправят 12% от българите, а с горест – 13%. При съпоставяне с други европейски страни равнищата на стрес, яд и горест на работното място у нас са доста ниски. Северен Кипър (територия в Република Кипър) да вземем за пример е отличник в и трите индикатора надлежно с 65, 51 и 37%. Големите стопански системи в Европа (Германия, Англия и Франция) са в горната половина на класацията. Като във Англия 40% от служащите се оправят със стрес на работното си място, 20% с яд и 27% с горест.

Над 50% от чиновниците в международен мащаб считат, че моментът е подобаващ за намиране на работа. В България този % е едвам 35. Като 20% от служащите у нас интензивно търсят нова работа.

Над 75% от служащите в страни като Дания, Исландия и Нидерландия имат вяра, че времето е подходящо за търсене на нова работа, а 32% интензивно си търсят нова.

Най-малко хора считат, че моментът е добър за търсене на работа в Испания и Италия (32%), като надлежно интензивно търсещите нова работа там са повече – надлежно 40% и 41%.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР