81-годишната бегачка Хилари Фарам, която има за цел да завърши

...
81-годишната бегачка Хилари Фарам, която има за цел да завърши
Коментари Харесай

Когато си започнал на 55, а на 81 вече си пробягал 175 маратона

81-годишната бегачка Хилари Фарам, която има за цел да приключи 300 маратона, разкрива, че този в Rob Burrow Leeds е " един от най-хубавите ", които е правила. Хилари, която стартира да тича на 55-годишна възраст, приключва своя 175-и маратон преди броени дни.

Пенсионерката, която изминава маратона за осем часа и 15 минути, споделя: " Беше необикновено. Никога не съм очаквала, че ще бъде толкоз добре. Говорейки пред BBC, тя разкрива, че доста хора са пристигнали да я поддържат по време на бягането, което й е помогнало да премине финалната линия.

" Толкова доста хора ме познават, освен бегачите, тъй че до момента в който тичах в близост, хората изскачаха от тълпата, с цел да ме прегърнат. "

81-годишна жена не крие, че тичането ужасно доста ѝ е помогнало за психическото и физическото й здраве. Състезателката на Horsforth Harriers споделя още, че се надява да приключи общо 300 маратона, защото " има доста сила ".

Хилари признава, че когато маратоните стартират да вървят мъчно към финалната линия, оказва помощ да имаш хора, с които да си приказваш и на които да разчиташ. " Винаги е мъчно, по-трудно е самичък, само че в случай че имаш аудитория или някой, който те поддържа, просто летиш, тъй като въобще не се концентрираш върху себе си. "

Изказването ѝ идва малко откакто някогашната звезда на ръгби лигата Роб Бъроу беше пренесен през финалната линия на встъпителния маратон от някогашния му съотборник Кевин Синфийлд, откакто беше бутан в инвалидна количка съвсем по цялото трасе от 42 км.

Двамата събират пари за благотворителни организации за заболявания на моторните неврони (MND) и употребяват особено приспособен стол за бягане, с цел да се причислят към 12 500 други бегачи в първия маратон в Лийдс от 20 години.

Треньорът по ръгби Синфийлд събира над 8 милиона английски лири за благотворителни организации на MND, откогато приятеля му и някогашен съотборник в Лийдс Ринос Бъроу е диагностициран със болестта в края на 2019 г.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР