81-годишната актриса бе открита мъртва в дома си в столичния

...
81-годишната актриса бе открита мъртва в дома си в столичния
Коментари Харесай

Внучката на Виолета Донева застава пред съда, убила актрисата с 54 удара с нож

81-годишната актриса бе открита мъртва в дома си в столичния квартал " Изток " в края на октомври м.г. Сигналът до тел. 112 бе подаден от нейни съседи, които забелязали, че от няколко дни не е излизала от у дома. За да влязат в жилището, служителите на реда са разрушили вратата. По тялото на Донева е имало следи от принуждение.

Дни по-късно столичната полиция задържа внучката на актрисата - Ивет Стайкова. Според обвинителния акт до 18 октомври м.г. момичето е живеело дружно с приятеля си. През този интервал внучката на Виолета Донева употребявала марихуана и други опиати и проявявала експанзия както към приятеля си, по този начин и към неговата майка. Поради това младежът провел диалог с актрисата и на 18 октомври завел Ивет в дома на баба й. Установено е, че защото актрисата не одобрявала използването на опиати и държанието на своята внучка, Ивет таила възприятие на ненавист към баба си, допълват от прокуратурата.

Вечерта на 19 октомври м.г. двете били сами в жилището на Донева. С желанието на убие баба си, която стояла изправена в едно от пространствата, Ивет взела кухненски нож с дължина на острието 12 см и нанесла с него общо 54 прободно-порезни рани в региона на главата и тялото на 81-годишната жена, 6 от които засегнали жизненоважни органи. През това време Виолета Донева е била в схващане и изпитвала болежка и страдалчество при всеки удар. Нараняванията довели до остра кръвозагуба, вследствие на която настъпила гибелта на актрисата. След като умъртвила баба си, момичето напуснало жилището в 5:14 ч. на 20.10.2022 година

От заключенията на назначите в хода на досъдебното произвеждане тройна и петорна сложни съдебнопсихиатрични и психични експертизи се открива, че Ивет Стайкова е могла да схваща свойството и смисъла на осъщественото и да управлява постъпките си.

Обвиняемата е с мярка за неотклонение " задържане под стража ". Разследването по случая е извършено от Столична дирекция на вътрешните работи под управлението и надзора на Софийската градска прокуратура.

Предстои насрочване от Софийски градски съд на разпоредително съвещание по делото.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР