80сдружения на етажната собственост подадоха документи за финансиране от Община

...
80сдружения на етажната собственост подадоха документи за финансиране от Община
Коментари Харесай

79 сдружения в Сливен са одобрени за общинско финансиране за енергийно обследване и технически паспорти

80сдружения на етажната благосъстоятелност подадоха документи за финансиране от Община Сливен. 79 са утвърдени от комисията, а едно е отхвърлено поради неуредици с документите. Заявленията им са за общинско финансиране за осъществяване на енергийни обследвания и механически паспорт, които са нужни при кандидатстване на националната стратегия за саниране.

Всички утвърдени ще подпишат контракт с Община Сливен. Сдруженията ще бъдат известени за датата на сключване на договорите. Сдруженията, които по-късно не аплайват по националната стратегия, би трябвало да възстановят отпуснатите общински средства.

Първоначално срокът за подаване на заявки беше до 27 януари, само че след удължаването до 3 февруари, ползата към финансирането се увеличи. Прогнозната сума, която е нужна за всички 79 сдружения, е към 1 милион и 100 хиляди лв..

По предложение на кмета Стефан Радев Общинският съвет гласоподава сума от 1 милион лв. и следва предложение за разпределяне на в допълнение 100000 лв., които да покрият средствата за всички утвърдени сдружения.

Важно е притежателите на жилищада знаят, че даже и да не бъдат утвърдени техните здания за саниране, ще получат значими документи от обследването, което Общината подкрепя. С енергийното проучване и техническия паспорт ще може да се кандидатства и по последващи стратегии, ще остане техническият паспорт, който е наложителен за постройките, въпреки и периодите да бяха отлагани. Ще бъдат градивно обследвани.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР