8036 нарушения са заснети на бул. Черни връх“ от 18

...
8036 нарушения са заснети на бул. Черни връх“ от 18
Коментари Харесай

Новият шеф на „Пътна полиция: Над 8000 нарушения са заснети на бул. „Черни връх“ от 18 август досега

„ 8036 нарушавания са снимани на бул. „ Черни връх “ от 18 август до момента. Към сегашния миг се борим с това с електронни фишове за скорост. Около 15 автопатрула на „ Пътна полиция “ наблюдават за контрола през нощта. Има потребност от още хора, само че кадровата политика зависи от Министерство на вътрешните работи “. Това съобщи новият шеф на “Пътна полиция ” Радослав Начев по Българска национална телевизия.

През юли на бул. „ Черни връх “ Георги Семерджиев провокира тежка злополука и умъртви две млади дами – на 22 и 26 години.

Начев удостовери, че инспекциите са потвърдили, че има корумпирани чиновници, само че счита, че не всички са такива.

Новият шеф на „ Пътна полиция “ предлага система за мониторинг на чиновниците, която ще препраща сигнали за нередности към способените служби на Министерство на вътрешните работи.

„ Корупцията е доста неприятно събитие, само че не постоянно се диктува от незадоволително възнаграждение. Тя е двустранен развой, акцентът би трябвало да бъде ориентиран и към този, който дава подкупа “, разяснява той.

„ На първо място промяната в „ Пътна полиция “ би трябвало да е ориентирана към възстановяване на административните услуги за жители. Предвиждаме надграждане на портала за електронни услуги, с цел да понижим опашките пред „ Пътна полиция “. Искаме бракуването на автомобил да може да става отдалечено, водачът да попълни заявление онлайн и да изпрати табелите до нас. Служител ще ги ревизира и ще изпрати противоположна квитанция “

Комисар Начев показа, че се разисква опцията готовите свидетелства за ръководство да бъдат изпращани по пощата. Според него административно-наказателният развой е муден и муден. Той предлага глобите на водачите да се постановат на място, с цел да не се постанова издирването на водача след това.

„ Там, където нещата зависят от мен, това може да стане в къс интервал от време. В случай че са потребности законодателни промени, не мога да се наемам със период. Законите са извънредно демократични във връзка с пътната сигурност и би трябвало да бъдат наранени. Трябва бърз углавен развой и ограничения за осъществените нарушавания “, разяснява Начев пред Българска национална телевизия.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР