80-те години бяха много шумни и много бели. Автомобилите не

...
80-те години бяха много шумни и много бели. Автомобилите не
Коментари Харесай

Най-дивите автомобили и джипове на 80-те

80-те години бяха доста шумни и доста бели. Автомобилите не правеха изключение. Това беше бясно десетилетие и в края му международната стопанска система прегря и – като последица от всички огромни празненства – получи сериозен махмурлук.

В резултат на това това беше ера, в която най-богатите имаха опция да покажат благосъстоянието си, като си поръчат неуместно демонстративен автомобил с помощта на голям брой компании, които се появиха, с цел да разтягат, съкратяват и тапицират по този начин или другояче скъпи и поръчкови коли.

През 90-те тези компании изчезват, пазарът за толкоз съществени и ексцентрични модификации мъждука и през днешния ден самите производители се пробват да дават звук за ария със суперкъстъмизации, въодушевени от фешън дизайнери или пък “лидери на мнение ”. Справка – купето с зурла на “гега ” на Will. I. Am.

За следващ път смъкваме шапка на момчетата от autocar, които са събрали тук някои от най-хубавите (най-лошите) образци за тези раздути коли. Нека не съдим прекомерно строго тяхната пристрастност към изделията на великобританската автомобилна промишленост. И ние да имахме такава, и ние щяхме да го вършим. Ние сме експерти в това с голи хора в хладка вода да подвигаме Брутният вътрешен продукт.

Хамелеон Тайфун (1984 г.)

Базиран на Mercedes-Benz 500 SEC (Chameleon предхожда 560 SEC), това е водещият артикул на компания, профилирана във вулгарни разработки/ Върховото купе на Mercedes е модифицирано напълно: необятна каросерия, усъвършенстван мотор (включително компресор) и модифициран интериор, препълнен с най-новите технологии, в това число телевизия и видео. Чудно се е получило. Само мяра няма.

Glenfrome 1000 SEL (1984 г.)

Пряко от снимачната площадка на „ Miami Vice “, само че създаден във Англия, 1000 SEL е издигнат от основаната в Бристол компания Glenfrome и е основан на W126 Mercedes S-класа. Удължен с 91 см, нивото на кич в интериора пръска кичомера. Екстериорът не остава по-назад с помощта на позлатените външни детайли.

Koenig Boxer (1980-)

Вили Кьониг купува личното си Ferrari Boxer през 1974 година и взема решение, че желае нещо по-бързо и по-отличително, по тази причина дава автомобила на компании, които могат да го създадат по-мощен и да наподобяват по-скандално. Приятелите му виждат това и го молят да направи същото за тях – от това се разраства цяла империя за персонализиране (наречена Koenig Specials).

Rinspeed 939 (1983 г.)

Ако в миналото сте се чудили какъв е резултатът от съчетаването на 911 с 928, тогава не се чудете повече. Швейцарската компания Rinspeed присажда предните и задните светлини на 928 в Porsche 911 Turbo и това е резултатът – с напълно бяла цветова скица извън и от вътрешната страна.

Autocostrizione Salvatore Diomante (1983 г.)

Справедливо е да се каже, че това кабрио с четири порти не е остаряло добре, само че дали в действителност е изглеждало “готино ”, когато е бил нов? Доказателство, че усетът не се купува с пари, е италианската версия на Rolls-Royce Silver Spirit, която през 1986 година коства към 200 000 паунда (около 300 000 щатски $ по това време). Вероятно бихте могли да извадите най-малко две нули от тази сума, с цел да откриете сегашната му стойност.

Hooper Turbo R (1988 г.)

Hooper отваря порти през 1805 година и ги затваря през 1959 година Покрай това работи главно върху специфични каросерии на Rolls-Royce и Bentley, само че името е възродено през 1988 година, с цел да предложи версии с две порти на Rolls-Royce Silver Spirit и Bentley Turbo R. В съпоставяне с доста от ужасите по това време, тези коли са доста сдържани – само че въпреки всичко извънредно скъпи.

Chameleon 1000 SEL (1983 г.)

Не може да се отхвърли, че стандартът на направа при тези коли е бил изтънчен, само че в случай че страдате от това, че имате някакъв усет, по-скоро бихте пробягали (или най-малко бихте били возени от шофьор) километър, в сравнение с да се изръсите за един от тези коли.

Range Rover на Малкълм Коул (1985 г.)

Един от главните модели на каросерията през 80-те години на предишния век беше Range Rover, който можеше да се трансформира в съвсем всичко, което пожелаете. Това е разновидността на Malcolm Cole, допълнен със задвижване на шестте колела за по-добро сцепление.

Wood & Pickett Cheltenham 6 (1985 г.)

Звучащ по-скоро като тайфа нарушители, в сравнение с като извънредно безценен офроудър, Wood & Pickett Cheltenham 6 е още един Range Rover с шест задвижващи колела. Както се вижда от този рекламен кадър, целевият пазар за такива коли е бил ясно обрисуван с арабския номер.

Wood & Pickett Sheer Rover (1985 г.)

Не беше наложително да имате шест колела. Wood & Pickett беше също толкоз благополучен да ви построи разтегателен Range Rover единствено с по едно колело във всеки ъгъл. Това е може би най-известният артикул на компанията – Sheer Rover с присъщия накривен нос.

Wood & Pickett Goodwood (1985 г.)

Като опция можете да си купите Range Rover с открит покрив. В съпоставяне с доста от отвратителните модели в тази публикация, Wood & Pickett Goodwood е удивително въздържан.

Ловна преработка на A.E. Smith (1984 г.)

Разбира се, не беше наложително да се задоволявате с модифициран и орязан – в случай че искахте, можехте да имате и двете. Този ловджийски автомобил на A.E. Smith е бил подобаващ за отстрелване на няколко фазана в неделя заран.

Vantagefield Range Rover (1992 г.)

Отпред е имало място за двама, а в удължената задница е имало надлъжно инсталирана седалка, долап за питиета, тв приемник и високоговорител за превозване на дългите пътувания през пустинята.

Townley Desert Ranger (1984 г.)

Със сигурност най-хубавият от най-хубавите Range Rover-ове, Townley Desert Ranger освен е раздължен до степен, в която сигурно е нужна шофьорска брошура за камион, само че и е уголемен с 30 см. Подозираме, че не са създадени доста от тях…

Гленфром Портуей (1984 г.)

Представихме ви Glenfrome по-рано и едно от нещата, които компанията в действителност обичаше да прави, беше да се занимава с Range Rover. Едно от най-екстремните ѝ оферти е Portway – автомобил с шест/седем порти, в чийто интериор е препълнен всеки вероятен разкош, прочут на човечеството по това време.

Glenfrome Ashton (1984 г.)

Glenfrome на драго сърце отрязваше и покрива на вашия Range Rover, в случай че предпочитахте това. Това е Ashton с нова предницат и полирани джанти. Но най-малко линиите като цяло са изчистени.

SVC (1987 Г.)

Последният ни Range Rover е дело на SVC, които на пръв взор просто са отрязали покрива, само че са запазили някои укрепващи детайли, тъй че Rangie да не се усеща като желе при шофиране. Но в случай че погледнем линиите в близкия ъгъл на капака, качеството на направата е било меко казано пожелателно…

Koenig Mercedes SEC (1987 г.)

Mercedes SEC е много хубав звяр със своите дискретни линии. Но не и по времето, когато Koenig е завършил с лепенето на своите присъщи необятни арки – макар че ни харесва преустройството в кабриолет. Жалко, че Mercedes не предлага формален SEC с мек покрив.

Rinspeed R69 (1983 г.)

Rinspeed оферираше куп разнообразни пакети за почитателите на 911, които обезверено желаеха да бъдат разнообразни, и този пакет се наричаше R69. Предницата изглеждаше много спретната, само че компанията явно е разглеждала прекомерно деликатно каталога на Koenig.

Exclusive Auto-Design 1000 SEL (1983 г.)

Mercedes W126 S-класа е главен тунер на осемдесетте години и на никое място това не е употребявано по-добре (по-зле), в сравнение с при Exclusives Auto-Design 1000 SEL (да, още един). Със златни покрития на всички места, това явно е съвършеното транспортно средство за диктаторите по света. Списъкът с варианти даже съдържа позлатен скоростен лост във формата на глава на ястреб.

B&B 928 кабриолет (1980 г.)

Братята Райнер и Дитер Бухман основават B+B през 70-те години на предишния век, с цел да усъвършенстват Porsche за богати клиенти; скоро те се насочват и към Mercedes и Volkswagen. Може би най-известен със своята преработка на 928 targa, B+B предлага и този много прелъстителен 928 кабриолет.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР