80% от техниката в България е бивше съветско производство, но

...
80% от техниката в България е бивше съветско производство, но
Коментари Харесай

България няма 10 -12 млрд. евро и да се превъоръжи с натовска техника

" 80% от техниката в България е бивше руско произвеждане, само че това е по този начин при доста страни, да вземем за пример Полша, която не знам да е проруска. В НАТО няма статут на страна членка наблюдаващ, в случай че България желае да има войска, би трябвало да поддържа техниката си. МиГ-29 може да бъдат употребявани до 2029 - 2030 година, за какво да ги изхвърляме ", разяснява пред БТВ военният министър Красимир Каракачанов.

Съмнява се, че България може да извади 10 -12 милиарда евро и да се превъоръжи напълно с натовска техника. Според него, изявленията на някогашния боен министър Николай Ненчев може и да са занимателни, само че няма истина в думите на предшественика му.

" След като ремонтирахме 6 мотора на МиГ в Полша, поляците отхвърлиха. Защото купуват аварийни елементи от Русия. Руснаците ги заплашиха, че ще им спрат аварийните елементи след изработен ремонт без лиценз. Ненчев не отговори на въпроса за медиаторите. Известно e, че като се употребяват медиатори, цената набъбва. А тук а са употребени две компании. Във военно-промишления комплекс компаниите на са Червения кръст, вземат пари за работата си ", изясни Каракачанов.

" Имало наказания - само че за закупуване на нова техника. Когато става въпрос за поддръжка на съществуваща техника, сходни търговски контракти са позволени ", разяснява военният министър.

" Предстои сключване на рамков контракт за идващите 4 години - за поддръжка на до 15 самолета МиГ-29, т.е. всичките, които имаме. Поръчваме частите - плащаш, като тръгнат. Не плащаш 40 млн. авансово ", изясни Каракачанов.

Падат се по 100 часа нальот на година на аероплан, и по към 30 на водач, до момента в който нормата в НАТО в 100 часа на водач, тъй че е добре да го увеличим, счита той.

Относно концепцията за възобновяване на строителни войски, това би могло да стане, само че в случай че се вкара наложителната наборна работа и там биха могли да отбиват службата си необразованите и малограмотните, които да запълнят празнотите в образованието си, до момента в който в това време се учат и на поминък, добави Каракачанов.

Във връзка с напрежението сред Волен Сидеров и Валери Симеонов, Каракачанов разяснява, че " държавното управление зависи от четирите съдружни сътрудници, който и да се отдръпна, ще има рецесия. Симеонов има едни визии, Сидеров - друго. Истината е, че не трябваше да се излиза с толкоз остри позиции. Но Русия не е фактор, който да сътвори проблеми - нито в дребната, нито в огромната коалиция "./news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР