80% от лекарите в болницата във Велики Преслав масово подават

...
80% от лекарите в болницата във Велики Преслав масово подават
Коментари Харесай

Местят COVID болните от Велики Преслав, но лекарите няма да се върнат

80% от лекарите в болничното заведение във Велики Преслав всеобщо подават заявки за овакантяване, откакто стана ясно, че в лечебното заведение ще бъдат настанени пациенти с COVID-19. Според тях няма нужните условия за лечение на заболели с ковид.

„ Вече всички заболели с COVID-19 бяха превозени към Комплексния онкологичен център в ранния следобяд (тази сряда) “, заяви доктор Йошинка Ненчева, шеф на МБАЛ - Велики Преслав.

Въпреки това към момента не са изтеглени молбите на лекарите за овакантяване на болничното заведение и тя ще организира самостоятелни диалози с медиците по този въпрос.

Д-р Ирина Радева е един от лекарите подал молба за овакантяване на болничното заведение след близо 50 години стаж в лечебното заведение. Категорична е, че няма да я изтегли.

„ Възрастта ми не ми разрешава да бъда на равнище и съм в рисковата група “, изяснява доктор Радева.

По нейните думи отдръпването ѝ не е тичане от отговорност за пациентите в тази спешна обстановка, тъй като тя и брачният партньор ѝ доктор Радев са единствените, които са се върнали да ги лекуват.

Откритата през 1969 година болница обслужва освен община Велики Преслав, само че и Върбица. Въпреки това нейното бъдеще постоянно се слага на карта.

Кметът на община Велики Преслав Янко Йорданов е безапелационен, че ще бъде направено всичко допустимо да бъде непокътнато лечебното заведение поради застаряването на популацията и неприятните транспортни връзки в района.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР