80% от българските жени, които ползват интернет, търсят предимно материали,

...
80% от българските жени, които ползват интернет, търсят предимно материали,
Коментари Харесай

80% от българките на 45 + търсят в интернет съвети за здраве и самоусъвършенстване

80% от българските дами, които употребяват интернет, търсят най-вече материали, които им оказват помощ да реализират по-високо качество на живота си, възстановяване на здравния статус, както и препоръки за духовно и професионално развиване. Това сочи онлайн допитване на новия уебсайт, ориентиран към българските дами, Bwoman.bg. Той е първият у нас, който се вглежда в проблемите на дамите в зрелост.

Според анкетата, 67% от българските дами над 45 години се усещат неразбрани и подценявани, 93% дават отговор, че са преуморени от всекидневните си отговорности в работата и у дома. Прави усещане, че изключително висок е процентът на тези, които във възрастта 45+ се тормозят най-много за професионалната си реализация - 82%. Повечето от тях са споделили, че с наближаването на 50-те за една жена става все по-трудно да си откри почтена работа.

Статутът, правата на българката в 21 век, нейното качество на живот, взаимоотношенията в фамилията са във фокуса на материалите, които ще бъдат оповестени на уеб страницата BWoman.bg. Проектът планува и разработка на youtube канал BWoman TV, както и основаване на BWoman клуб.

Проектът BWoman (в превод " Бъди жена " ) e на Андриана Михайлова и Цветелина Узунова- публицисти и пиар специалисти с над 20 -годишен опит.

" Обръщаме към българките, които са в своята зрелост. Техните ползи са доста по-различни от тези на девойките на 20 или на 30, за които има задоволително профили на инфлуенсъри, както и медии. Нашият таргет са дамите на 45+. Една прелестна възраст, когато дамата се стреми да усъвършенства метода си на живот, да живее доста по-пълноценно, да се усъвършенства професионално и да се развива духовно. Затова BWoman е план освен за статута и правата на дамата, само че и за нейното израстване. Това е място за шерване на послания и скъп опит ", споделят авторките на плана.

Те са безапелационни, че BWoman няма да бъде просто уебсайт, а социална платформа. Екипът към този момент работи по тематики като битката против домашното принуждение, детската експанзия и други значими въпроси освен за фамилията, само че и за обществото ни. Скоро ще бъде оповестена и акция в поддръжка на българските учителки. BWoman ще провежда своите фенки до 24 май да зарадват свои преподавателки, които са останали самотни и претърпяват мъчно с дребните си пенсии. " Идеята се роди от пост в обществените мрежи на дизайнерката Надя Тодорова, която колкото да разпознала на улицата своя учителка - грохнала и с износени остарели обувки. Надя незабавно я завела в своя магазин и я обула с топли боти. Тази преживелица ни докосна доста, по тази причина взехме решение една от първите ни начинания да бъде отдадена на възрастните ни учителки ", споделиха още Михайлова и Узунова.

BWoman ще учреди и свои годишни награди освен за съумели дами, само че и за социално-ориентирани действия на институции, персони и неправителствени организации. " Успехът не е цялостен, в случай че човек не демонстрира съпричастност и поддръжка към нуждаещи се. Затова ще разпознаваем хора, отдадени освен на своята кариера, само че и на другите. Във времето, в което живеем, човечността е белег за израстване. От нея се нуждаят доста българки, имаме и бежанки, които остават в България и би трябвало да бъдат подкрепени да стартират живота си от нулата. Женската взаимност е огромна мощ и ние ще се опрем на нея, с цел да демонстрираме освен съумели дами, само че и такива, които всеки ден се борят за оцеляване и имат потребност от нашата помощ ", споделят още двете дами- създатели на плана BWoman.

Цветелина Узунова е позната като някогашна водеща на " По света и у нас " в Българска национална телевизия и медиен консултант на Симеон Сакскобургготски. От 15 години е съветник по обществени и медийни връзки. До 2015г. е издавала първокласното дамско списание Business Woman Magazine, за което получава международната премия STEVIE в категория " Жени оказват помощ на дами ". Тази година ще бъде член на интернационалното жури. Автор е на книгата " Отвъд PR-а ".Андриана Михайлова е вестникар от времето, който печатните издания задаваха публичния дневен ред. Работила е като кореспондент, редактор, началник отдел в " Новинар ", " Поглед ", " Класа ", " Банкеръ ", има изявления и в доста другии издания. Специализирала е " Европейски стандарти в медиите " в Рим. През последните десетина години мина в тима на ПР-те, с цел да " изследва безконечното напрежение сред публицистите и ПР-те ". Консултирала е планове в региона на културата, политиката, опазването на здравето, бизнеса и обищинската администрация.

И защото и публицистиката, и ПР-ът са необратимо взаимнозависими, въпреки и без аромат на вестникарска хартия, с плана BWoman.bg още веднъж се връща към публицистиката. В името на едно ново вдъхновяващо начинание.

 Снимка: Bwoman.bg.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР