80% от българите смятат, че приватизацията през прехода е била

...
80% от българите смятат, че приватизацията през прехода е била
Коментари Харесай

Нинова: Свеждат ревизията на приватизацията до Техноимпекс и мен

„ 80% от българите считат, че приватизацията през прехода е била разбойническа. Затова от Българска социалистическа партия предлагаме всичко да се постави на масата и да се направи проверка. Който е направил закононарушение, да понесе наказване ”, съобщи пред " Нова тв " водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

„ Идеята за проверка на приватизацията е сведена до тази на „ Техноимпекс ” и Корнелия Нинова, и нищо друго. Това е стъпка за омаскаряване на опозицията, а не за търсене на истината и правдивост. Ако се търси истината, би трябвало да си приказваме за БТК, за ЕРП-тата, за общински парцели, продадени от кмета на София, който в този момент е министър председател ”, сподели още водачът на Българска социалистическа партия.

Нинова сподели документи за четири инспекции на договорката за " Техноимпекс " през годините, осъществени от разнообразни институции, включително от Върховна касационна прокуратура и основния прокурор. По думите й, те потвърждават, че не е направила длъжностно закононарушение и не е уязвила държавния интерес.

„ Ако някой желае да продължи да ревизира тази договорка, да заповяда. Нямам терзания и зависимости. Не съм откраднала нито лев. Аз заявявам, че няма да се позовавам на изтекла отминалост, в случай че някой желае да ме съди през днешния ден и в този момент. Но при изискване, че и другите водачи на политически партии се откажат от отминалост са личния си професионален живот ”, съобщи Корнелия Нинова.

Попитана с какви пари е купила акции на " Техноимпекс ", Нинова изясни, че дружно с още 27 души, през РМД, е притежател на сдружението.
" Има прекачване на акции и други, само че аз не съм единствен притежател. Парите за акциите ги заплаща РМД-то – от комерсиална активност ", добави соцлидерката. Тя била дала пари за основаване на РМД, което било с капитал 5000 лв.. Освен това, Нинова съобщи, че купила жилище с заем, дружно със брачна половинка си.

„ Българска социалистическа партия е дала оценка на прехода и приватизацията с умишлен документ, признат на конгреса. ГЕРБ в този момент се сетиха, тъй като би трябвало да запушат устата на опозицията. Това няма да стане, няма да се подадем на тази провокация ”, сподели още тя.

На пряк въпрос подготвена ли е да даде съответни образци за разбойническа приватизация, в която са взели участие нейни политически съперници, Нинова отвърна, че " може да подходи и по този метод ", само че попита какъв ще е резултатът от това, откакто има по-належащи промени - стачкуват лекари, служители на реда, пенсионери.

" Днес и в този момент се крадат 10 милиарда лв. - от паралелната страна, и това е в основата на несправедливостта в страната, чувала съм го устата на началник на разследваща работа по време на КСНС. Нека приказваме какво се случва тук и в този момент, прикани тя. Няма да допуснем шайкаджията Антон Тодоров да приказва какво се случило преди 20 години, а през това време - няма проблеми, хората умират на улицата ", съобщи Нинова във връзка отхвърленото предложение на Българска социалистическа партия за смяна в опазването на здравето и собствеността на лечебните заведения.
Тя уточни,че още преди 10 дни от Българска социалистическа партия са предложили смяната, а чак в този момент основният прокурор Сотир Цацаров заговорил за същото нещо.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР