80% от българите смятат, че приватизацията през прехода е била

...
80% от българите смятат, че приватизацията през прехода е била
Коментари Харесай

Нинова: Скандалът с приватизацията цели да омаскари опозицията


80% от българите считат, че приватизацията през прехода е била разбойническа. Затова от Българска социалистическа партия предлагаме всичко да се постави на масата и да се направи проверка - който е направил закононарушение, да понесе наказване.

Това съобщи пред Нова телевизия ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. [i]Около водача на опозицията се развихри скандал с приватизацията на "Техноимпекс". От ГЕРБ я упрекнаха в неистина, че договорката преди време е била проверявана от прокуратурата.[/i]

„ Идеята за проверка на приватизацията е сведена до тази на „ Техноимпекс ” и Корнелия Нинова и нищо друго. Това е стъпка за омаскаряване на опозицията, а не за търсене на истината и правдивост. Ако се търси истината, би трябвало да си приказваме за БТК, за ЕРП-тата, за общински парцели, продадени от кмета на София, който в този момент е министър председател ”, сподели още водачът на Българска социалистическа партия.

Нинова още веднъж показа документи за четири инспекции на договорката през годините, осъществени от разнообразни институции, включително от Върховна касационна прокуратура и основния прокурор. По думите й те потвърждават, че не е направила длъжностно закононарушение и не е уязвила държавния интерес.

„ Ако някой желае да продължи да ревизира тази договорка, да заповяда. Нямам терзания и зависимости. Не съм откраднала нито лев. Аз заявявам, че няма да се позовавам на изтекла отминалост, в случай че някой желае да ме съди през днешния ден и в този момент. Но при изискване, че и другите водачи на политически партии се откажат от отминалост са личния си професионален живот ”, съобщи Корнелия Нинова.

„ Българска социалистическа партия е дала оценка на прехода и приватизацията с умишлен документ, признат на конгреса. ГЕРБ в този момент се сетиха, тъй като би трябвало да запушат устата на опозицията. Това няма да стане ”, сподели още тя. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР