80% от българите смятат, че приватизацията е разбойническа. Заради това

...
80% от българите смятат, че приватизацията е разбойническа. Заради това
Коментари Харесай

Нинова: Не купих „Техноимпекс“. Имам вноска в РМД-то

80% от българите считат, че приватизацията е разбойническа. Заради това би трябвало всичко да се постави на масата. Приватизация, концесии, публични поръчки, съобщи пред „ Здравей, България “ по Нова телевизия водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Според нея концепцията за проверка на приватизацията била сведена през последните три седмици единствено до "Техноимпекс ". Така се удряла опозицията, с цел да й се отнеме правото да бъде честен съдник в днешната обстановка. Преди това били препоръчани постове, с цел да се затвори устата на опозицията, а по-късно било опитано да се разбие от вътрешната страна. Нинова още веднъж сподели документите за инспекции, съгласно които няма никакви следи от закононарушение във връзка с приватизацията на "Техноимпекс ". Последното писмо от прокуратурата е от 10 юли.

"Ако някой през днешния ден желае дело, да заповяда. Аз няма да се позовавам на изтекла отминалост ", безапелационна бе Нинова. Държавното сдружение "Техноимпекс " е купено от друго сдружение, в което вземат участие 28 индивида, измежду които съм и аз. И всички имат дялове. И Нинова е платила само вноската за учредяването на РМД-то.

Гаражът и ателието били взети със заем. "Нямам заменки, нямам ВЕИ-та, мерцедеси, нищо ", изясни още Нинова. Българска социалистическа партия е единствената партия, която е дала оценка на прехода и то на конгрес. ГЕРБ се сетили едвам в този момент. "Ако сме правова страна, офанзивите не са в Народното събрание или в медиите, а единствено в съда и прокуратурата. Заповядайте ", добави Нинова. Всичко било прахуляк в очите на хората. В момента изчезвали 10 милиарда лв., стачкуват служители на реда, лекари и по този начин се отвличало вниманието. Тя добави, че Българска социалистическа партия още преди 10 дни е предложила промяна в лечебните заведения, всичко било отхвърлено, а основният прокурор Сотир Цацаров заговорил за същото. Снощи е импортирано предложение по член 8 на правилника на Народното събрание, съгласно което през днешния ден в първа точка би трябвало да бъде разпитан Бойко Рашков, началник на службата за надзор на СРС.

Чувало се, че от ГЕРБ нямало да го позволен до залата. Нинова не била говорила с Бойко Рашков, макар че и тя била подслушвана. "Изпълнителната и законодателната власт нямат място в разногласието с парцелите на Симеон Сакскобургготски. Ние няма да подкрепим специфичен закон за това. И няма да го гласуваме. И не е това методът за споразумяване на тези сметки, тъй като се приказва за покупко-продажби. Имоти против въздействие.

И до момента в който Бойко Борисов и Симеон са били в Саудитска Арабия, дали са си говорили за приватизацията на БТК, за ЕРП-ата, поради които българинът заплаща най-скъпия ток? Или единствено за "Техноимпекс " ще приказваме. Да падне отминалостта за всичко от прехода ", добави Нинова. Нинова отказала няколко пъти на НСО да я охранява, тъй като парите на данъкоплатците не трябвало да отиват за защита на политици. Заради това фамилията на Нинова си е наела частна защита, която заплаща.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР