80 килограма по-лека е най-тежката българка! Деси от Ловеч успя

...
80 килограма по-лека е най-тежката българка! Деси от Ловеч успя
Коментари Харесай

Тя успя! Свали цели 80 кг, но тревогите и проблемите не спират

80 кг по-лека е най-тежката българка! Деси от Ловеч съумя да доближи забележителните 125 кг за по-малко от година.

35-годишната жена се подложи на гастректомия, която съставлява оперативно премахване на 80% от стомаха. В края на януари тази година борбената Десислава реши да преобърне живота си и да замине в Турция, с цел да направи първата крачка към цялостната смяна. Връщайки се в България, младата жена имаше сложната задача да не стопира да следва стъпките, с които да се вкара във форма. Всъщност интервенцията лишава едвам 20 кг от тежестта на Деси, останалите 60 са свалени с помощта на нейните неуморни старания и воля.

" Продължавам и не се отхвърлям. Малко се предавам от време на време. Когато видя, че не смъквам, се стресирам, само че не преставам. Когато се обърна обратно и видя какво бях, като се сетя, че не можех да сляза даже по стълбите, а в този момент мога да излизам свободно на открито и да пия кафе с приятелки, се усещам доста щастлива ", споделя пред " България Днес " Десислава. 

Десислава бе пандизчия не просто в дома си, а в личното си тяло. Тежеше над 200 кг. Чудовищното ежедневие я превръщаше безусловно в руина. Жената получаваше паникатаки. Вдигаше високо кръвно. Папиломи изникваха непрекъснато по тялото й. Зъбите й падат и не можеше да се храни обикновено, като изпитва безчовечен болки всяка вечер. Историята й трогна цяла България. Десетки се отзоваха, с цел да й оказват помощ. От благотворителната фондация " Подай ръка, дружно за по-добро бъдеще " и до през днешния ден са обвързани с идеята и спомагат с каквото могат. Сред ангелите й е и Росен Янчев. Певецът покровител пое изцяло безплатно интервенцията й и продължава да я направлява по сложния път, който изминава, защото самият той също е минал по него.

" Спазвам режим. Даже другата седмица се поканвам да стартира да спортувам. Ще упражнявам с самостоятелен инструктор. Първо ще стартира с леки извършения, да мога да се стегна, тъй като кожата ми доста увисна, толкоз свалени килограми няма по какъв начин. В един миг доста ще стартира да ми пречи ", добавя Десислава.

Жената към момента не е съумяла да оправи зъбите си, само че се надява, че и това ще се случи някой ден. Към момента е ангажирана с други паники и това остава на назад във времето.

" Мама не е добре със сърцето. Тъкмо малко си стъпих на краката и тя легна. Дано да се стабилизират нещата. Неотлъчно съм до нея, няма по какъв начин да я оставя ", споделя с горест младата жена.

Преди 5 години майка й претърпява тежка трудова акцидент. Във фабриката, в която работи, мотокар минава през крайници й и го смачква до неразбираемост - чупи пръсти и раздробява стъпалото й. Следват лечебни заведения, интервенции, присаждане на кожа, гангрена. Периодът е доста сложен за фамилията, само че те съумяват да се съберат. Точно в този миг родителят на Деси получава инсулт. Сърце не дава на младото момиче да остави майка си и застава неразделно до нея. Увлечена в грижи, нерви и терзания, Деси лимитира придвижването си и точно тогава стартира да натрупа стремително килограми, които безмилостно я обездвижват. Към днешна дата Деси е непоколебима и още веднъж застава до майка си.

" Работа сега и да желая, няма по какъв начин. До мама съм, а и с тези зъби никой не ме желае. Навсякъде, където питах, ме връщаха, тъй като нямам тип ", признава Деси.

Семейството се устоя от парите, които бащата докарва вкъщи, само че той няма непрекъсната работа. От " Подай ръка, дружно за по-добро бъдеще " също оказват помощ. Всеки, който желае да ги поддържа, може да се свърже с тях на 0893/025-067 или да подари на:

BG60STSA93000027878362

Банка ДСК/STSABGSF

За Подай ръка ЗГЩБ/Give a Hand ZPDB

Основание: Дарение за Подай ръка
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР