80% и повече от хората трябва да придобият имунитет, за

...
80% и повече от хората трябва да придобият имунитет, за
Коментари Харесай

Проф. Радостина Александрова: 80% от хората трябва да придобият имунитет, за да стигнем до колективния

80% и повече от хората би трябвало да придобият имунитет, с цел да стигнем до груповия. Едно състояние, при което толкоз доста хора са предпазени, че даже да се появи някъде инфектиран човек, към него няма чувствителни човеци, които да поемат щафетата и да я предават нататък. Това пред вирусологът в Българска академия на науките проф. Радостина Александрова.

По думите ѝ би трябвало да се стремим към постоянна обстановка с един управляем вирус и фактически зелените коридори вдъхват глътка вяра и оптимизъм. Но:

" Международната база данни за имунизирани демонстрира, че на 6 май, да вземем за пример, на всеки 100 души в международен мащаб са били разпределени по малко над 15 дози ваксини, като това не е отмерено разпределено в международен мащаб. В Европа е 33, 27 е в Европейски Съюз. България е с малко под 13 дози на 100 души към същата дата ", добави проф. Александрова.

Според нея еволюцията на вируса ненапълно зависи и от нашето държание дотолкоз, доколкото новите разновидности пораждат главно, когато той се развъжда, тъй че колкото повече сме в положение да ограничим неговото разпространяване, толкоз повече ограничаваме и способността му да се трансформира.

" Все още разновидностите, които са се появили, не отстраняват изцяло дейностите на имунизациите, макар че има разновидности, които могат да отслабят леко това деяние. Тези разновидности се случват главно в хода на размножаването на вируса, когато се получава неговото поколение. Но също по този начин е истина, че голямата част от тези разновидности на процедура са неутрални, тъй като за вируса не съставлява интерес да се трансформира без да има потребност в една толкоз постоянна система, каквито са клетките на животните и на индивида ", разяснява вирусологът.

Според нея Индия е урок за всички нас и предизвестие да не подценяваме вируса, тъй като в края на предходната година там са решили, че са стигнали до групов имунитет, което явно е притъпило вниманието на хората.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР