80-годишна монахиня е признала пред съда, че е откраднала 835

...
80-годишна монахиня е признала пред съда, че е откраднала 835
Коментари Харесай

Осъдиха 80-годишна монахиня за кражба на 835 хил. долара от училище

80-годишна монахиня е признала пред съда, че е откраднала 835 000 $ от католическото учебно заведение „ Свети Джеймс “, на което е била шеф и е помолила съдията да прояви благосклонност, написа „ Лос Анджелис Таймс “.
Тя назова закононарушенията си "нарушение на моите клетви, заповеди, закон и най-много на свещеното доверие, което толкоз доста хора ми бяха оказали ".
Твърди се, че монахинята е употребила част от средствата да заплати свои почивки в Лас Вегас и езерото Тахо. Тя е наказана на година и един ден затвор, защото съдията е показал благосклонност. Той обаче дълго време е обмислял какво би трябвало да бъде наказването за сходно закононарушение.
Някои от родителите са дали прошка на монахинята, само че други упорстват за отмъщение за случилото се.
Кройпър, която се е пенсионирала през 2018 година, след 28 години работа като шеф на католическото учебно заведение в град Торънс, се призна за отговорна през юли за машинация с парични преводи и пране на пари, като призна, че е откраднала чекове за образование, похарчила е огромна част от парите за разходки в казино с другари и се е пробвала да прикрие присвояването.
Според прокурорите откраднатите пари са могли да покрият 10-годишното образование на 14 възпитаници в учебно заведение, което не е имало пари за екскурзии или нови книги и образователни принадлежности.
Адвокатът на монахинята признава, че тя е "злоупотребила с доверието ", само че приканва съдията да я осъди на пробация и добави, че в продължение на три години монахините от нейния медал са я държали под "строги ограничавания " в манастир.
"Тя няма къде да отиде. Тя е на 80 години. Няма никакви пари. Очевидно е, че не може да работи ", добави той.
Адвокатът е цитирал и експертен отчет, в който се показва, че „ Кройпър е пристрастена към
хазарта: „ Това не е опрощение за това, което е направила. Това е просто пояснение ".
Съдията е разпоредил на монахинята, която е дала обет за беднотия и чиито разноски за живот се покриват от ордена, да заплати 835 339 $ за възобновяване на вредите на католическото учебно заведение. По искане на прокурора по-късно съдията понижава сумата с 10 000 $, с цел да регистрира това, което тя към този момент е изплатила.
„ Лос Анджелис Таймс “ оповестява, че множеството фамилии са дали прошка на 80-годишната монахиня, само че Фил и Деби Рилинджър, чиито пет деца учат в католическото учебно заведение, желаят до 20 година затвор за всяко от закононарушенията.
Двойката е жертвала фамилни пътувания, с цел да заплати на децата си да посещават католическо учебно заведение, което да „ построи честен темперамент “, само че вместо това няколко от тях в този момент „ поставяли вярата си под въпрос “.
"Сгреших и надълбоко скърбя за болката и страданието, които предизвиках на толкоз доста хора. Извинявам се за обществения скандал, срама и финансовото задължение, които сложих върху сестрите от моята религиозна общественост, архиепископията на Лос Анджелис, учебно заведение "Сейнт Джеймс ", енориашите, родителите и учениците, които ми се довериха ", декларира още пред съда монахинята.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР