80 години след победа в първото издание на Варненския автомобилен

...
80 години след победа в първото издание на Варненския автомобилен
Коментари Харесай

Във Варна се похвалиха с уникално BMW на 1 милион километра, което нямат дори и в музея на марката

80 години след победа в първото издание на Варненския авто събор, автомобил отново взе участие в ралито. В надпреварата се включиха и други неповторими коли, предава bTV.



Звездите измежду колите: Кои са най-прочутите и елегантни европейски коли (СНИМКИ)
През август 1938 година именитият рали водач Димитър Соколов победи със своето БМВ 319 спортс. Точно 80 години по-късно автомобилът още веднъж е на старта и е подготвен за победа.Тя е непокътната в достоверния си тип, даже гумите ѝ са на повече от 70 години.


Возете се като Сталин с лимузината ЗИС-110, ще ви коства единствено.... милиони (СНИМКИ)

" Това е специфичен автомобил за надпревари. Спортен автомобил - той е двуместен. Това не е елементарен туристически автомобил за елементарни хора ", съобщи Орлин Пенев, уредник на ралито.


Рали водачът закупува автомобила през 1936 година благодарение на царското семейство и със заем от банката, който му е провиснал против залог от 2 вагона зърно. През последните 6 години притежател на колата е Тодор Деляков от Поморие.


" Поддържа се с самообладание, с положителни майстори и най-много положително предпазване би трябвало да има, колата. Не може да се кара всеки ден ", уточни новият притежател.


Колата е на повече от 1 млн. км., само че може да развие скорост от 140 км/ч. От модела ѝ са създадени едвам 200 автомобила.

" Дори в музея на БМВ нямат подобен автомобил. 1900 кубика, 55 коня. 6 цилиндъра с 3 карборатора ", изясни Деляков..



В ралито се включиха още Мерцедес от 1930 година, именития Ситроен - прочут от филмите на Луй дьо Финес и доста други впечатляващи коли.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР