80 бягащи от войната украинци, настанени в базата на БДЖ

...
80 бягащи от войната украинци, настанени в базата на БДЖ
Коментари Харесай

80 украински бежанци остават в курорта Паницище до края на идния месец

80 бягащи от войната украинци, настанени в базата на БДЖ в курорта Паничище в края на май, ще останат в комплекса до 30 септември, а не както беше оповестено в началото до края на август.

За групата на Паничище от 80 души, 47 от които са деца, са обезпечени нощувка и изхранване, закуска, обяд и вечеря, като програмата за филантропична помощ покрива по 15 лв. на човек.

Неофициално се разяснява, че тази група след 30 септември ще бъде преместена още веднъж в база на БДЖ, само че в град Бяла на Черноморието.

Други деветима са в къща за посетители в Сапарева баня. За тях е планувана единствено нощувка, като разходът, покриван от програмата, е 10 лв. на човек. Изхранването на част от украинските жители там се реализира посредством обществения патронаж към общината в Сапарева Баня, за което БНР заяви.

В броя  на украинските жители, пребиваващи в Кюстендилския район, има известна динамичност. До началото на месец август в друга почивна база в курорта Паничище са обитавали още 40 украински жители с нощувка и изхранване. 10 от тях са се преместили в базата на БДЖ, а останалите са отпътували в други райони на страната.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР