8-цифрена сума в евро е глобата, която ни заплашва заради

...
8-цифрена сума в евро е глобата, която ни заплашва заради
Коментари Харесай

Росица Карамфилова: Губим 8-цифрена сума в евро на ден заради старите сметища

8-цифрена сума в евро е санкцията, която ни заплашва поради старите сметища ". Това съобщи министърът на околната среда и водите Росица Карамфилова по NOVA NEWS.

Имаме 16 наказателни процедури в региона на околната среда. От 8 депа към този момент на 4 от тях завърши рекултивацията. Предстои да затворим Перник, Дупница, Кочериново, изброи тя

От 2010 година стартира наказателната процедура в околната среда. Практиката при тези процедури е да се постанова глоба и всеки ден веселба има спомагателна санкция, посочи Карамфилова.

„ До края на годината се чака да се затворят депата в Перник и в Дупница и през 2023 година февруари, когато влезе в правосъдна фаза процедурата против България, има късмет да се понижи глобата, в случай че покажем прогрес ”, сподели Карамфилова.

40 млн. евро губим окончателно за ВиК инфраструктура от европроекти, стана ясно от думите й. Очакванията са към 40 млн. евро ще бъдат изгубени. Те няма директно да повлияят върху всеки един финансиран план. Общо 32 плана за водна конструкция се финансират към общините, изясни екоминистърът.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР