8 точки от талона да отнема КАТ на шофьорите, хванати

...
8 точки от талона да отнема КАТ на шофьорите, хванати
Коментари Харесай

МВР предлага да се вземат 8 точки на шофьорите за една бира

8 точки от талона да лишава КАТ на водачите, хванати с алкохол в кръвта от 0.5 до 0.8 промила. Такива промени са планувани в Наредбата за контролните точки, направени от Министерство на вътрешните работи и импортирани от служебния министър Иван Демерджиев, предава Дарик. Предложението е оповестено за публично разискване на уеб страницата на Министерство на вътрешните работи.

Повишават се глобите за всички водачи, които си разрешат да се качат зад кормилото след приложимост на алкохол. Водачите, хванати да карат с над 0.8 на хиляда до 1.2 на хиляда в това число, с изключение на санкцията, ще губят 12 контролни точки. При наново нарушение глобата ще бъде 20 точки от талона вместо сегашните 15.

От 12 на 18 точки се повишава наказването за превишаване на скоростта от 50 км/час в обитаемо място. Системните извършители на това предписание ще се разделят с 26 точки от талона си.

За погрешно изпреварване, в случай че от това е основана непосредствена заплаха за придвижването предлагането е да се усилват отнеманите контролни точки от 10 на 13. Предвидено е и ново нарушаване - за каране в спешната лента на автомагистрала, което ще се глоби с 10 контролни точки.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР