8 см. е снежната покривка в София, най-интензивни през нощта

...
8 см. е снежната покривка в София, най-интензивни през нощта
Коментари Харесай

Най-много сняг е паднал в столицата

8 см. е снежната завивка в София, най-интензивни през нощта са били преваляванията в Сливен – 13 л/кв. м., и на нос Емине, на Черни връх и в столицата, където са регистрирани 10 л/кв. м. Това оповестиха от Национален институт по метеорология и хидрология при Българска академия на науките.

През нощта снежна завивка е натрупала в Северна България, като най-значителна е във Велико Търново – 4 см.

През нощта на доста места в страната заваля сняг. Тази заран снеговалежи имаше в областите Благоевград, Велико Търново, Враца, Габрово, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Перник, Пловдив, Плевен, Смолян, София и Стара Загора. Пътните настилки в страната са най-вече мокри, в регионите със снеговалеж – заснежени и обработени, оповестиха от пресцентъра на Агенция „ Пътна инфраструктура “.

Движението по път Троян – Кърнаре /проход „ Троянски “/ е лимитирано за тежкотоварни коли над 12 т заради изобилен снеговалеж и снегопочистване. Временно бе лимитирано придвижването на тежкотоварни коли над 12 т по Автомагистрала „ Тракия “ в посока София в област Пазарджик и наоколо до столицата поради снеговалежа, само че това ограничаване към този момент е анулирано.

В 16 области от страната за през днешния ден е разгласен жълт код за мощен вятър с пориви над 80 километра в час.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР