8 проби от Габрово и Плевен са подложени на допълнителен

...
8 проби от Габрово и Плевен са подложени на допълнителен
Коментари Харесай

Оперативният щаб: 8 съмнителни проби за коронавирус са подложени на повторен анализ


8 проби от Габрово и Плевен са подложени на спомагателен разбор в национална референтна лаборатория. Резултатите от тях ще бъдат ясни през днешния ден по обед. Това заяви началникът на оперативния щаб проф. Венцислав Мутафчийски. Всички останали проби от миналото денонощие дават негативен резултат.

В света ескалират случаите - последното денонощие над 1500 са новообявените с ковид. В Гърция има 84, в Албания - 6, Румъния - 17, Сърбия - 2.

В отговор въпрос на Българска национална телевизия за желаната оставка на министъра на културата Боил Банов поради заповедта му за затваряне на театри и кина, проф. Мутафчийски съобщи:

„ Мерките, които бяха взети за кината и културните мероприятия в страната, са в подтекста на грипната зараза и по отношение на установените случаи на ковид зараза. Утре грипната зараза завършва и някои ограничения могат да бъдат преразгледани. Те би трябвало да бъдат диференцирани “.

„ Някои области взеха решение да удължат грипната зараза и това е според от заболеваемостта от грип в съответната област. В Пловдив, да вземем за пример, епидемията е удължена до края на седмицата. Възможно е да има такива решения и в други области и това е отвън нашите пълномощия.

Това, което се планува в подтекста на ковид, е да бъдат диференцирани ограниченията за огнищата, където са открити ковид
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР