8 полицаи са ранени след снощната атака на протестиращи към

...
8 полицаи са ранени след снощната атака на протестиращи към
Коментари Харесай

8 полицаи са ранени на бунта в Белград

8 служители на реда са ранени след снощната офанзива на протестиращи към постройката на Общинския парламент.
Осем чиновници на Министерство на вътрешните работи са ранени по време на снощния опит за принудително навлизане в кметството в Белград, съобщи Танюг, представена от Българска телеграфна агенция.

Сред тях има хора със съществени телесни повреди, един от които ще бъде опериран, заяви началникът на полицейското ръководство в Белград Ивица Ивкович.

На конференция Ивкович съобщи още, че опитите за принудително навлизане в кметството и нападението против полицията са траяли от 18,55 ч до 21,50 ч, както и че след три часа изчакване, в 21:50 ч. е имало законова интервенция на чиновници на Министерство на вътрешните работи.

" По този мотив, би трябвало да подчертая и опровергая някои медии - служителите на реда не са нападали никого, а по законоустановения ред са приложени средства за насила за възобновяване на нарушавания публичен ред и мир ", сподели Ивкович.

Той добави, че стачкуващите са употребявали всевъзможни средства, с цел да нападат чиновниците на Министерство на вътрешните работи и сподели фотоси на предметите, с които протестиращи са ги нападнали. " Имаше факли, стълбове, камъни ", сподели Ивкович.

Началникът на полицейското ръководство в Белград сподели фотоси, на които се виждат вредите, нанесени на постройката на Общинския парламент - счупени прозорци, провали от камъни. Той акцентира, че самото появяване на чиновници на жандармерия е станало причина хората да се разпилян.

По време на снощните произшествия чиновници на Министерство на вътрешните работи са задържали 38 лица, най-голямата част от които са упрекнати в приканване към насилствена смяна на конституционния ред. 

Началникът на полицията сподели, че за през днешния ден са планувани нови митинги и по този мотив уточни, че няма да се толерира принуждение, блокади на пътища и мостове, прояви, които водят до вълнения и нарушават естествения живот на жителите.

" Полицията ще предприеме всички ограничения и дейности в сходство със закона, ще задържи и преследва всички лица, които предизвикват тези вълнения ", акцентира Ивкович. Министерството на вътрешните работи е готово, способно и решено да се опълчи на всички прояви на принуждение и да подсигурява на жителите на Сърбия на първо място успокоение, персонална и имуществена сигурност, заявиха  от полицията в Белград.

Участниците в митинга, водени от обединението " Сърбия против насилието ", се пробваха да влязат със мощ в постройката на Скупщината на град Белград нощес.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР