8 нови артикула в сегмента плодове и зеленчуци от 15

...
8 нови артикула в сегмента плодове и зеленчуци от 15
Коментари Харесай

Kaufland добавя още български плодове и зеленчуци под марката „Брей!“

8 нови продукта в сегмента плодове и зеленчуци от 15 български производители влизат под личната марка „ Брей! “ на Kaufland. Сред новите попълнения на портфолиото на марката от тази седмица са розови домати, краставици, айсберг, малини, ягоди и боровинки, а към тях ще бъдат добавени още сезонни продукти. Общият брой на продуктите в сегмента плодове и зеленчуци става над 15, като до края на годината ритейлърът възнамерява да усили броя им до 20.

Това оповестиха от Kaufland България по време на третата обществена полемика „ Нека поговорим за качеството на храната “, отдадена на качеството на плодовете и зеленчуците, на която специфичен посетител беше доцент доктор Атанас Савов, декан на Факултет по агрономство в Аграрен университет – гр. Пловдив. Модератор на събитието беше дългогодишният публицист и специалист по тематиките, свързани с качеството - Биляна Гавазова.

„ Брей! “ е гаранция за качество „ от българи за българи “

„ Брей! “ е нашият отговор - личната ни родна марка в действителност е олицетворение на нашата гаранция за качество с щемпел „ от българи за българи “. Това е неповторима селекция от над 110 български продукта, създавани на родна земя и основани за родната софра “, разяснява Иван Чернев, основен изпълнителен шеф на Kaufland България.

Всеки един от плодовете и зеленчуците под марката „ Брей! “ е с обезпечен български генезис и документи за качество, в това число и интернационалния документ GLOBAL G.A.P. В допълнение производителите покриват условията на социално-отговорния документ GRASP, а 100% от продуктите се тестват в самостоятелни лаборатории. Сортовете се сортират посредством голям брой селекции, при които единствено най-вкусните и най-познатите на клиента са обект на произвеждане под марката „ Брей! “. На етикета им е указан и региона на генезис.

Продукцията „ Брей! “ е резултат от програмата на ритейлъра за Договорно изкупуване на българска продукция. От старта й през 2019 досега броят производители по нея се е нараснал с 50%, както и броят продукти, които те доставят в хипермаркетите на веригата. Стойността на българските плодове и зеленчуци, изкупени от Kaufland България през миналата година надвишава 68 млн. лева, като съвсем половината от тях са по програмата за Договорно изкупуване. Плановете на веригата включват цената на изкупената българска продукция да доближи 77 млн. лева до края на 2023.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР