8 милиарда достигна населението на света още в края на

...
8 милиарда достигна населението на света още в края на
Коментари Харесай

До 2050 г. населението ще намалява в 61 държави, включително и България

8 милиарда доближи популацията на света още в края на предходната година. От Организация на обединените нации предвиждат, че сред 2050 година и 2060 година хората на планетата ще наброяват 10 милиарда. След това специалистите предвиждат спад или застой на популацията. Най-бързо се усилва популацията в най-бедните страни. В България, както и на всички места в Европа, наклонността е низходяща. Намалява и популацията на Русия и Япония.

Населението на света са усилва откогато се води статистика. В отчета на Организация на обединените нации е изчислено, че през 2080 година популацията на земята ще мине 10,5 милиарда.

" За да може популацията да остане такова, както е било преди този момент, почти е изчислено, че при ниските нива на смъртност, които сме достигнали, е належащо една жена да ражда приблизително 2,1 деца. Очаква се до 2050 година намаляването на популацията да се случи в 61 страни в света, в това число България ", сподели доцент Стоянка Черкезова, Институт за проучване на популацията и индивида към Българска академия на науките.

Противно на прогнозите, че доста хора ще умрат от апетит, съгласно отчет на Световната федерация за битка със затлъстяването до 2025 година, повече от половината от популацията на света ще бъде с наднормено тегло.

" Най-важното, от което ние можем да се тормозим, когато приказваме за наднормено тегло, е нашето здраве и какъв брой живеем, да вземем за пример в доста развитите страни при мъжете е открито, че несъразмерната консумация и използването на алкохол се срещат при тези, които са най-високо в йерархията ", добави доцент Стоянка Черкезова.

В България обществените неравенства са доста огромни. Разликата сред най-богатите и най-бедните е 8 пъти и това утежнява качеството на живот.

" Тези неравенства са толкоз високи, че могат да се срещнат на доста малко места по света, в това число в африкански страни, които са пред революция ", съобщи доцент Стоянка Черкезова.

Също по този начин у нас се следи и друго неравноправие - раждаемостта е или доста ранна на към 15 години при по-необразованата част от популацията или прекомерно късно при по-образованите дами.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР