8-месечната Инди Грегъри, родена с тежко нелечимо генетично заболяване, е

...
8-месечната Инди Грегъри, родена с тежко нелечимо генетично заболяване, е
Коментари Харесай

Почина Инди Грегъри - бебето, чиито родители не успяха да се преборят със съда в Англия

8-месечната Инди Грегъри, родена с тежко нелечимо генетично заболяване, е умряла през нощта на 13 ноември.

Детето трябваше да бъде изключено от животоподдържащата инсталация поради решение на съда, което родителите оспорваха до последно.

В правосъдния спор се намеси даже министър председателят на Италия Джорджа Мелони, защото ватиканската болница в Рим " Младенецът Исус " предложи да транспортира на свои разходи бебето и да се опита да му даде в допълнение лекуване.

Окончателното решение на съда във Англия обаче беше, че удължаването на живота на детето е обречено и има повече дефекти, в сравнение с преимущества. Момиченцето е издъхнало в ръцете на майка си, в приют, както съдът разпореди.

Бащата на Инди Дийн Грегъри заяви за гибелта на своята щерка, като сподели, че изпитва яд и позор от метода, по който Здравната работа и съдът са се отнесли към фамилията.

" Те лишиха освен шанса за по-дълъг живот на Инди, само че лишиха и достолепието ѝ, като не позволиха да почине в фамилния дом. Те съумяха да лишават тялото и достолепието на Инди, само че в никакъв случай няма да лишават нейната душа ", се споделя в позицията на родителите ѝ.

Инди се ражда през февруари 2023 година с рядка митохондриална болест, поради която имаше потребност от животоподдържащо лекуване.

Лекарите ѝ твърдяха, че детето би трябвало да бъде оставено да почине, тъй като страда от мощна болежка поради инвазивната терапия.

Делото провокира интернационален отзив, откакто Италия предложи поданство на бебето, с цел да може то да се трансферира на лекуване в Рим.

Апелативният съд във Англия обаче отхвърли да позволи прехвърлянето и разпореди прекъсването на поддържащите апарати да стане в локална болница или приют, а не в дома на семейство Грегъри.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР