8-годишно момиченце от Доспат даде събраните пари от касичката си

...
8-годишно момиченце от Доспат даде събраните пари от касичката си
Коментари Харесай

Малко дете от Доспат даде събраните в касичката си пари за опожарена къща

8-годишно момиченце от Доспат даде събраните пари от касичката си за избавяне на опожарена къща в Барутин, оповестяват от Facebook страницата " Да помогнем на Ваклин и майка му да възстановят дома си ".
Те изричат сърдечни благодарности към всички донори, които наброяват към този момент над 50 души.
" Специални благодарности и благопожелание да запазят вечно отворени към добрина сърцата си изричаме на всеки един от донорите, които подарихте време, труд и средства за идеята ", пишат от групата.
" Изключително ни трогна постъпката на 8-годишната (възможно е да не сме точни за възрастта) щерка на сем. Боневи от Доспат, която е решила да направи персонално подаяние, като даде за идеята всичките си събрани спестявания от касичката. Достоен за удивление е персоналният образец и възпитанието в човешки полезности и съчувствие на родителите ѝ ", сочат от обкръжението на потърпевшото семейство.

Те благодарят и на неизвестен донор, оставил пари в плик, както и на други двама души, които са създали повторни дарения.
" Домът им, който изгоря, беше измит главно и стартира възобновяване му. Изгради се гредоред на тавана, направи се нов покрив, който скоро ще бъде изцяло приключен. Боядиса се фасадата. Покривът е приключен, инсталирана е дограма на приземния етаж. Предстои монтиране на дограмата на жилищния етаж ", излиза наяве от обявата.
 Благотворителна акция събра 77 200 лева за закупуване шоков фризер Благотворителна акция събра 77 200 лева за закупуване шоков фризер
Членовете на Лайънс клуб Пловдив – Филипополис се събраха на Римския стадион, с цел да призоват пловдивчани да се включат в акция...
Ще бъдат нужни още средства за създаване на нови електро и ВиК- съоръжения, мазилки, гипсокартон и други довършителни работи, с цел да може да станат обитаеми най-малко една или две стаи със хигиеничен възел.
" Малко добрина, проявена от доста хора, може да даде нов живот на двама индивида ", споделят още близки на фамилията и приканват да се споделя обявата им.
Къщата бе опожарена на 11-ти декември към 14,30 часа. Сигналът на телефон 112 бе подаден от 54-годишен комшия на фамилията. Той съобщил, че къщата, населявана от 46-годишен мъж и 65-годишна жена гори. Пламъците бяха унищожили към 130 кв.м. покривна структура, към 100 кв. м. здания, мебели и имущество на семейството.
При пожара леко бе потърпевш 46-годишният В.К. собственик, с изгаряне по ръцете, за който след това бе открито, че той го е провокирал по несъобразителност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР