8-годишно момиченце е получило вътрешни изгаряния, след като е пило

...
8-годишно момиченце е получило вътрешни изгаряния, след като е пило
Коментари Харесай

Дете получи изгаряния след като пи бутилиран сок в Златни пясъци

8-годишно момиченце е получило вътрешни изгаряния, откакто е пило бутилиран плодов сок в хотел в курорта " Златни пясъци ". Детето е лекувано в интензивното поделение на Университетската болница " Света Марина " във Варна. Изписано е преди дни в положително положение.

Инцидентът е станал на 11 февруари. Детето е пило бутилиран плодов сок, след секунди усетило остро парене и болки в гърлото. От устата на 8-годишното момиченце почнала да излиза пяна. По неотложност детето е било настанено в болница " Света Марина ".

Заради изгарянията на хранопровода детето е лекувано там близо две седмици. Изписано е на 23 февруари. Подадени са сигнали в полицията, в Агенцията за сигурност на храните и прокуратурата.

" Назначена е химическа експертиза, която към момента не е направена. Целта е да се откри какво тъкмо вещество е имало в тези сокове. Всички сокчета от този тип, които са били налични в хотела към оня миг, са предадени на органите на следствието. Сигнализирана е и ОДБХ-Варна и би трябвало да си извършат лична инспекция за партидата, за наличните количества в комерсиалната мрежа ", съобщи Станислава Бакалова – представител на Районна прокуратура - Варна.

По случая се води следствие. Образувано е наказателно произвеждане за наличие на рискови субстанции в храни и питиета.

Вижте директното включване на Нора Бочева


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР