8-годишно момче от Гватемала е загинало на Коледа, след като

...
8-годишно момче от Гватемала е загинало на Коледа, след като
Коментари Харесай

8-годишно момче загина на Коледа в арест на границата САЩ-Мексико

8-годишно момче от Гватемала е починало на Коледа, откакто е арестувано от американски гранични сътрудници, американските митници и гранична отбрана (CBP) разяснява, че това е второто дете мигрант, което умира, арестувано в Съединени американски щати през декември, оповестява БиБиСи.

Момчето и татко му са били в ареста на CBP в понеделник, когато сътрудник на граничен патрул вижда, че детето демонстрира признаци на заболяване, се споделя в изказване на CBP. Бащата и синът са отведени в Регионалния медицински център в Аламогордо, Ню Мексико, където момчето е диагностицирано с елементарна настинка и висока температура, и в следствие е изписано от болничното заведение.

По-късно същата вечер момчето стартира да повръща и е трансферирано назад в болничното заведение. Детето умира рано във вторник, изясняват CBP и допълват, че причина за гибелта не е известна.

Бащата и синът не посочени, организацията ще даде повече детайлности " когато са налични и подобаващи. " Гватемалските длъжностни лица са известени за гибелта, добавя CBP.

Смъртта на момчето е вторият драматичен случай от началото на декември, когато 7-годишната Жаклин Каал, също от Гватемала умря, откакто е арестувана дружно с татко си от американски гранични сътрудници в отдалечена част на Ню Мексико.

След втория смъртен случай CPB разгласи, че създава промени в политиката си, заяви СиЕнЕн денс. Ще се извършат вторични медицински прегледи на всички деца, които бъдат държани под стража, с акцент върху децата под 10 години.

Агенцията ще работи и с миграционните и митнически управляващи, с цел да усъвършенства опциите за настойничество, като по-добър превоз до фамилните жилищни центрове и следено освобождение, както и работа с неправителствени организации за жилищно настаняване.

Конгресмен от Тексас разгласи, че починалото момче се споделя Фелипе Алонсо-Гомес и прикани за следствие в Конгреса за гибелта на момчето.

" Трябва да подсигуряваме, че ще третираме мигрантите и търсещите леговище с човешко достолепие и ще осигурим нужните медицински грижи на всеки, който е в ръцете на държавното управление на Съединени американски щати ", разяснява Хоакин Кастро.

" Политиката на администрацията да отклонява хората от законните пунктове за влизане, известна още като премерване, слага фамилиите и децата в огромна заплаха ", добавя той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР