8-годишно дете се нуждае от помощ. Малкият Алекс е диагностициран

...
8-годишно дете се нуждае от помощ. Малкият Алекс е диагностициран
Коментари Харесай

8-годишно дете с много агресивен рак се нуждае от средства за лечение в Германия


8-годишно дете се нуждае от помощ. Малкият Алекс е диагностициран с доста нападателен рак - глиобластом четвърта степен. Преминал е през интервенция единствено за взимане на биопсия в България. Операция за премахване на тумора е невъзможна заради местоположението му.

Светлина в тунела обаче има. Родителите на Алекс вземат решение да подхващат лекуване в Германия. Детето би трябвало да премине през тежки химиотерапии, протонна терапия, която у нас не се предлага, имунотерапии и всички благоприятни условия, които предлага медицината в чужбина на този стадий.

Снимка: Фейсбук/Да помогнем на Алекс


Болница в Германия дава вяра за дейно лекуване, само че са нужни 150 000 евро. Родителите на момчето молят за помощ при събирането на средствата, защото е сумата е непостижима за тях.

От две седмици Алекс е в Германия. Правят се проучвания и прегледи. В неделя се е наложила незабавна животоспасяваща интервенция поради течност, която се е събирала и увеличавала вътречерепното налягане в мозъка на детето. Това създавало мощна болежка и повръщане.

От главата до стомаха е сложена тръбичка, по която тази течност да се стича непосредствено в стомаха. Нейното слагане е било незабавно и остава вечно в тялото на Алекс.

Излезли са и резултатите от по този начин чакания генетичен разбор. За страдание, макар извършените проби, лекарите не откриват разновидността. Предприето е панелно секвениране на целия геном.

В понеделник е направена нова интервенция за слагане на порт подкожно, с цел да се вливат лекарства и да се взима кръв. Предстои и още един ядрено-магнитен резонанс на гръбначния дирек. На 20 март започва протонната терапия - по проект се състои от 30 лъчения всеки ден от понеделник до петък и ще бъде провеждана всякога с упойка - шест седмици.

Ако имате опция да помогнете на 8-годишния Алекс, можете да го извършите, дарявайки средства. Ето и данни на сметката му:

Снимка: Фейсбук/Да помогнем на Алекс

можете да намерите самодейностите, които се организират, с цел да бъдат събрани още средства.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР