8 експертизи са назначени от Районната прокуратура във Враца след

...
8 експертизи са назначени от Районната прокуратура във Враца след
Коментари Харесай

8 експертизи трябва да хвърлят светлина върху смъртта на 8-годишния Томи

8 експертизи са назначени от Районната прокуратура във Враца след гибелта на 8-годишния внук на някогашния народен представител от Българска социалистическа партия и водач на партия " Рома " Тома Томов в Мездра, оповестиха от държавното обвиняване.
Момченцето, което носи името на своя дядо, бе намерено мъртво и потънало в кръв на улицата пред дома на собствен съученик и другар, където отишло да си играят. След гибелта на Томи полицията в Мездра задържа 38-годишния Димитър Й., татко на другото момче, в чийто дом се е случила нещастието.

Образувано е досъдебно произвеждане за причиняване на гибел по несъобразителност, вследствие държане на огнестрелно оръжие и муниции.

От прокуратурата регистрират, че до сегашния миг са осъществени следните дейности по следствието: оглед на местопрестъпление и оглед на натрупа на потърпевшото дете, разпити на 16 очевидци, част от които са дали показания пред арбитър. Извършени са четири претърсвания и изземвания от парцели в Мездра и в околни села. Иззети са мобилни апарати, употребени от Димитър Й., който е притеглен като обвинен по досъдебното произвеждане, а също и от неговата брачна половинка М.Й. и малолетния им наследник.

По делото са назначени балистична експертиза, две химични експертизи, дактилоскопна експертиза, съдебномедицинска експертиза, правосъдна психолого-психиатрична експертиза на малолетния наследник на Д.Й., а също сложна ДНК и балистична експертизи, които би трябвало да се извършат в Националния институт по криминалистика-София.

В хода на следствените дейности са конфискувани видеозаписи от общинските камери в Мездра. Внесени са претенции за условие на трафични данни за извършени диалози от телефонните номера, употребени от фамилията.

Районният съд в Мездра наложи най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража " на бащата. Към момента не са налице доказателства за присъединяване на други лица в разследваното закононарушение, както и за осъществени други незаконни сформира от лица, разнообразни от привлечения в качеството на обвинен.

Предстои по делото да бъдат осъществени още разпити на очевидци и спомагателни експертизи. Ръководството на Районна прокуратура-Враца няма да разреши нерегламентиран напън върху магистрати и проверяващите органи по отношение на законосъобразността и пълнотата на провеждането следствие.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР