8-членен е бил екипажът на разбилия се тази вечер военен

...
8-членен е бил екипажът на разбилия се тази вечер военен
Коментари Харесай

Смърт край Кавала, самолет, превозвал опасен товар, се разби

8-членен е бил екипажът на разрушилия се довечера боен аероплан край Кавала. Машината, изхвърчала от Ниш, е транспортирала 12 тона муниции. Екипажът е умрял, оповестява гръцкото издание Prototema.gr.

Катастрофата стана малко преди 23 часа в събота, когато горящата машина мина ниско и избухна в големи пламъци, падайки на пътя който свързва Антифилипи с Палеохори. Според информацията самолетът бил на украинската компания " Меридиан ".

Излетял е от Сърбия към Йордания, с цел да транспорти въоръжение. Още във въздуха обаче единият от моторите се запалил. Предвид обстановката самолетът е бил ориентиран да кацне спешно в Кавала, само че се е разрушил на 40 км от летището в региона на Елефтеруполис.

Екипажът оповестил на управлението на въздухоплаването в Атина, че би трябвало да се приземи. Гръцките управляващи попитали водача ще може ли да кацне в Солун или Кавала. Авиаторът дал отговор, че ще опита в Кавала, само че по този начин й не съумял.

Целият регион към мястото на злополуката стремително е отцепен. Обявена е паника поради рисковия товар, който е превозвал.

Хора, до момента в който са вечеряли по балконите, са съумели да снимат клипове с телефоните по какъв начин машината Ан-12 се разрушава и от нея избухва голямо огнено кълбо.

Кметът на едно от околните обитаеми места Филипос Анастасиадис приканва жителите да се махнат, защото непрестанно има гърмежи.

Към мястото са били изпратени 15 пожарникари със 7 автомобила, а след това и още екипи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР