8 члена на елитните Британски специални части са се сражавали

...
8 члена на елитните Британски специални части са се сражавали
Коментари Харесай

8 елитни рейнджъри от SBS направиха на дроб сърма 100 главорези на ИД!

8 члена на елитните Британски специфични елементи са се сражавали с над 100 бойци на „ Ислямска страна “ в Афганистан, откакто попаднали в засада. Войнците от Специалната лодъчна работа (Special Boat Service - SBS) се притекли на помощ на семейство, чийто автомобил бил взривен от кола-бомба в Източен Афганистан, оповестява „ Дейли Стар “.

Елитните бойци отказали да изоставят фамилията, откакто един от членовете му бил погубен, а малко момиче било тежко ранено. Вместо това те останали на мястото и се сражавали с джихадистите шест часа.



Патрулиращите бойци били нападнати до момента в който помагали на раненото момиче. Те били принудени да се отдръпват и укрепят в изоставена постройка до момента в който не станало мрачно и могли да избягат.

„ Екипът на SBS имал доктор, който бил експерт по отнасяне на рани. Той незабавно почнал да оказва помощ на момичето и спрял кървенето. Тогава патрулът бил атакуван и бил заставен да предприеме тактическо оттегляне в изоставена постройка. Единственият им късмет бил да удържат до вечерта, когато щели да имат преимущество поради оборудването за нощно виждане “, разкрива добре осведомен източник пред изданието.



Когато паднала нощта, елитният отбор съумял да заблуди джихадистите, че са тръгнали в друга посока, и съумели да избягат дружно с раненото момиче.

Не е ясно по кое време тъкмо се е провела избавителната интервенция. През 2014 година съвсем всички английски войски са изтеглени от страната. В последната година, обаче, стотици униформени са изпратени по гледище на НАТО за битка с „ Ислямска страна “ и други терористични организации. В Афганистан в този момент има към 1000 английски бойци.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР