8,9 млрд. лева е общият размер на разходите по консолидираната

...
8,9 млрд. лева е общият размер на разходите по консолидираната
Коментари Харесай

Министерството на финансите разпространи справка за разходите на държавата


8,9 милиарда лв. е общият размер на разноските по консолидираната фискална стратегия за декември предходната година, излиза наяве от информация, публикувана от Министерството на финансите.

Тази стратегия съставлява общата сметка на всички бюджети, като най-сериозно изменение има при Министерството на енергетиката и здравните и обществени заплащания.

Традиционно през декември се вършат повече разноски - върху това обръщат внимание от Министерството на финансите, откъдето разгласиха конструкция на разноските през декември.

По-рано денем от " Продължаваме промяната " дадоха обещание тази информация да бъде оповестена, откакто към този момент някогашният съдружен сътрудник " ИТН " ги упрекна в несъразмерни разходи на девет милиарда лв..

Сумата е почти толкоз, само че в нея се съчетават заплащания за декември към разнообразни министерства, към общините, обезпечаването на пари за нарастване на пенсиите и изплащането на 75 лв. за пенсионерите, които имат приключен имунизационен курс против Covid-19, добавката от 120 лв. през декември и енергийните помощи. Част от тези заплащания бяха доказани от Народното събрание с импортиран законопроект от държавното управление точно през декември, с който се осигуриха пари за помощи за пенсионерите тази година и за енергийните помощи.

Другите разноски са по главния закон, само че той също е гласуван от Народното събрание.

Спрямо разноските през декември 2020-та нарастването е малко над един милиард и 100 милиона лв..

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР