8% от пациентите, хоспитализирани с COVID-19, имат бактериална или гъбична

...
8% от пациентите, хоспитализирани с COVID-19, имат бактериална или гъбична
Коментари Харесай

Проф. Ангелов проведе спешна среща с фармацевтите и търговците на лекарства

8% от пациентите, хоспитализирани с COVID-19, имат бактериална или гъбична инфакция. Практиката не само в България, но и в света, е на 72% на пациентите се предписва антибиотик. Недопустимо е да се лекуват пациенти по телефона. Най-често се предписват азитромицин. Това обяви Асена Стоименова, председател на Българския фармацевтичен съюз.

Тя каза, че с прекалената употреба на антибиотици се създава резистентност. Това може да доведе до проблеми в бъдеще.

Стоименова каза още, че се наблюдава тенденция освен на доказано болния с коронавирус антибиотик се предписва и на цялото семейство.

Други представители от бранша казаха, че не е необходимо презапасяването. Търговците казаха, че лекарства има, но най-важно е да не се самолекуват.

„ На територията на България имаме достатъчно налични медикаменти и презапазяването е това, което създава усещане за недостих “, коментира на свой ред здравният министър проф. д-р Костадин Ангелов.

Очаквайте подробности!
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 14787  Борисов: Мерките за COVID-19 са извънредно верни

Борисов: Мерките за COVID-19 са извънредно верни  Доц. Мангъров: Този вирус не се лекува с антибиотици, аспиринът оказва помощ Доц. Мангъров: Този вирус не се лекува с антибиотици, аспиринът оказва помощ  Болсонаро: Всички ще умрем, би трябвало да престанем да сме страна на п*дерасти Болсонаро: Всички ще умрем, би трябвало да престанем да сме страна на п*дерасти
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР