79 млади лекари от Медицинския факултет към Медицински университет в

...
79 млади лекари от Медицинския факултет към Медицински университет в
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Млади лекари се дипломираха на тържествена церемония в НДК

79 млади лекари от Медицинския факултет към Медицински университет в София получиха дипломите си на тържествена гала в зала 1 на НДК. На събитието  участват президентът Румен Радев, вицепрезидентът Илияна Йотова, министър председателят Кирил Петков, здравният министър Асена Сербезова, както и образователният  Николай Денков.

Завършват 274 българи, като 53 от тях са с отличен триумф, а трима са безспорни отличници и ще получат премията „ Златен Хипократ “. Сред задграничните студенти има 5 отличници.

Випуск 2021 на Медицински университет-София ще търси реализация главно в областта на вътрешните заболявания, хирургията, ендокринологията и образната диагностика. Увеличават се и искащите да специализират педиатрия, сочи анкета измежду абитуриентите.

Като позитивна наклонност може да се регистрира и нарасналото предпочитание на завършващите да работят в доболничната помощ като общопрактикуващи лекари. Почти половината млади лекари ще търсят метод да се осъществят у нас. Причините за това свое решение  те подреждат по този начин: преди всичко – фамилията и приятелите, на второ – дълга към родината и националното съзнание, на трето – неналичието на медицински фрагменти у нас.

Пандемията е дала отражение върху желаните дестинации за кариерно развиване отвън България. С 8% спрямо предходния випуск са скочили настройките за работа в европейски страни. С толкоз надлежно е паднал процентът на искащите да се осъществят в Съединени американски щати.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР